Kütahyada Çocuk Dostu Hastaneler Projesi

Kütahyada Çocuk Dostu Hastaneler Projesi


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği tarafından başlatılan Çocuk Dostu Hastaneleri Projesi kapsamında sağlık çalışanlarına seminer verildi.
     Çocuk Psikiyatrisi Uzmanı Dr. Saliha Baykal tarafından verilen seminerde, çocukların hastanelerde psikolojik travmalara maruz kalmaması yönünde neler yapılması gerektiği anlatıldı.
     Çocuk yaşta travma geçiren bir kişinin ilerleyen yaşlarda hayatını etkileyeceğini ifade eden Baykal, şunları söyledi:
     Sağlık çalışanlarının girişimsel işlemlerde bu durumu gözeterek davranması gerekiyor. Çocuk aileyle bir bütün olarak değerlendirilmeli ve çocuğa yaklaşımda ailenin desteği her zaman sağlanmalı. Bu aşamada ailelerin sakin ve mantıklı bir tavırla tedavi sürecine destek vermeleri, tedavinin başarı açısından önem arz etmektedir. Anne, baba ve yakın çevresinin iğne, ilaç ve hastalıkla ilgili söylemleri, sloganlaşmış önceki yaklaşımları ile çocuğun duygularını negatifleştirerek ağlama, korku ve kaçma davranışlarını ortaya çıkarabilir. Çocuğun yaşamaması gereken duygu ve yaşantılar, yaşandığı takdirde tüm hayatı boyunca olumsuz etkilenebileceği izler bırakır. Bu nedenle ebeveynler bu konuda çok dikkatli olmalı, ve çocuklarına karşı kurdukları cümlelerine daha hassasiyet göstermelidirler.
     İdari Hizmetler Başkanı Mevlüt Yıldız da çocukların hastanede kaldıkları sürede en iyi sağlık hizmetini vermenin yanında, onların psikolojisini anlayabilmek, onlara iyileştirici mizah konusunda da gerekli çalışmaları yapmak amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini dile getirdi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Kütahyada Çocuk Dostu Hastaneler Projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER