Kütahyada siyanürlü atık su barajındaki çökme

Kütahyada siyanürlü atık su barajındaki çökme davası -7 Mayıs 2011de yaşanan olayda sorumlulukları bulunduğu öne sürülen iki şirket yöneticisinin yargılanmasına devam edildi


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, 7 Mayıs 2011de siyanürlü atık su barajındaki setin kısmen çökmesi olayında sorumlulukları bulunduğu iddia edilen Eti Gümüş AŞnin iki yöneticisinin yargılanmasına devam edildi.
     Kütahya 1. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen davanın 4üncü duruşmasına, tutuksuz sanıklar Eti Gümüş AŞ Genel Müdürü Ergün Kılıç ile eski Üretim Müdürü Orkun Elginin avukatı Emel Karagöz Altınsoy ve bazı müdahillerin avukatı Cömert Uygar Erdem katıldı.
     Hakim Alper Mollaoğlu, davaya ilişkin olarak Tavşanlı Asliye Ceza Mahkemesine yazılan yazının, kendilerine ulaştığını bildirdi.
     Avukatlar Emel Karagöz Altınsoy ve Cömert Uygar Erdem, bilirkişi raporunu incelemediklerini belirterek, bunun için süre verilmesini talep etti.
     Mollaoğlu, raporun incelenmesi amacıyla avukatlara süre verilmesine ve Tavşanlı Asliye Ceza Mahkemesinin dosyasının iade edilmesine hükmederek, duruşmayı erteledi.
     Kütahya il merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Gümüş köyü yakınında 7 Mayıs 2011de Eti Gümüş AŞye ait siyanürlü atık su barajındaki 4 setten birinde kısmi çökme meydana gelmesi sonucu üretim durdurulmuştu. Bundan yaklaşık iki ay sonra yapımı tamamlanan yeni havuzun faaliyete geçirilmesiyle suyun bir bölümü buraya aktarılmış ve üretime yeniden başlanmıştı. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonuna (DİSK) bağlı Türkiye Devrimci Maden Arama ve İşletme İşçileri Sendikası, Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonuna (KESK) bağlı bazı sendikalar, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliğine (TMMOB) bağlı bazı odalar, İzmir Barosu ve çeşitli dernekler tarafından işletmenin iki yöneticisi hakkında olayda sorumlulukları bulunduğu iddiasıyla dava açılmıştı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyada siyanürlü atık su barajındaki çökme Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER