Kütahyada konser tepkisi

Kütahyada konser tepkisi -Bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, kentte 13 Mayısta verilecek konserin iptal edilmesini istedi


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, bazı sivil toplum kuruluşlarının üyeleri, kentte 13 Mayısta verilecek konserin iptal edilmesini istedi.
     Cumhuriyet Caddesinde, Anadolu Gençlik Derneği (AGD), Memur-Sen Kütahya Şubesi, Şuurlu Öğretmenler Derneği, Din Görevlileri Birliği Derneği, Hafızlar Derneği, Kuran Muhafızları Derneği ve Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı üyeleri, ellerinde dövizlerle protesto gösterisi yaptı.
     Grup adına açıklama yapan Sadullah Kabakçı, müzik grubu Dumanın, 13 Mayısta Dumlupınar Üniversitesi Spor Salonunda konser vereceğini bildirdi.
     Söz konusu grubun, Kuran-ı Kerimdeki bazı surelerle alay ettiğini savunan, Kabakçı, şöyle konuştu:
     "Özellikle "Rezil" adlı şarkısında İhlas Suresinin 3üncü ayetinde değişiklikler yapıp şarkısına uyarladığı ve manevi değerlerimize ağır ithamlarda bulunduğu açıkça görülmektedir. İslam dinini suistimal edenleri eleştirecek başka yol mu- Başka metot mu bulamadınız ki Yüce Allahın ayetlerini kendiniz gibi rezil olan şarkılarınızda, utanmazca tahrif ederek seslendirmeye çalışıyorsunuz- Eğer İslamı suistimal eden birileri varsa bunların başını alçakça ve rezil bir şekilde siz çekiyorsunuz. Yaptığınız ve yapmayı düşündüğünüz bu tür hareketleri nefretle kınıyor ve protesto ediyoruz. Allahutealanın tek olduğuna, doğurmayan doğrulmamış olduğuna vurgu yapılan bu surenin şarkıya uyarlanamayacağını, bunları yapan bir gurubunda Kütahyada konser veremeyeceğini belirtmek istiyoruz."
     Kendilerini Nemrutun ateşine su taşıyan karınca misali gördüklerini dile getiren Kabakçı, Kütahyada 8 dernek olarak söz konusu konserin iptal edilmesini talep ettiklerini kaydetti.
     Kabakçı, sloganlarının "Dumansız Kütahya İstiyoruz" olduğunu ifade ederek, konserin cuma gününe kadar iptal edilmemesi halinde protestolarının devam edeceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Kütahyada konser tepkisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER