Kütahyada özelleştirme iddiası

Kütahyada özelleştirme iddiası -Seyitömer Linyitleri İşletmesi Müessesesi ve Seyitömer Termik Santralının özelleştirileceği iddiasıyla 7 Ekimde miting yapılacak


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, Türkiye Kömür İşletmelerine (TKİ) bağlı Seyitömer Linyitleri İşletmesi (SLİ) Müessesesi ve Elektrik Üretim AŞye (EÜAŞ) bağlı Seyitömer Termik Santralının özelleştirileceği iddiasıyla 7 Ekimde Zafer Meydanında protesto mitingi yapılacak.
     Türk-İşe bağlı Türkiye Maden İşçileri (Maden-İş) Sendikası Genel Merkezinden yapılan yazılı açıklamada, Maden-İş ile Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri (Tes-İş) Sendikasının, SLİ Müessesesi ve Seyitömer Termik Santralının birlikte özelleştirilmesine karşı protesto mitingi düzenlediği bildirildi.
     Zafer Meydanında 7 Ekim Pazar günü saat 14.00te başlayacak mitinge, Maden-İş ve Tes-İş sendikalarıyla Kütahya dışındaki iş yerlerinden kitlesel katılım sağlanacağı duyurulan açıklamada, şunlar kaydedildi:
     Mitingi duyurmak ve katılımı sağlamak için iki sendika ve Kütahyadaki hemen hemen bütün sivil toplum örgütleri, siyasi parti teşkilatları, sendika şubeleri ve meslek odalarının ortak imzasının bulunduğu bir çağrı bildirisi hazırlandı. Bildiriler Kütahya ve ilçelerinde, çevre illerde yaşayan yurttaşlara dağıtılacak. Yine iki sendikanın imzalı mitinge çağrı afişleriyle miting duyurulacak. Mitinge iki sendikanın yöneticileri katılacak. Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu ile Türk-İş Yönetim Kurulunun diğer üyelerinin yanı sıra kardeş sendikaların başkan ve yönetim kurulu üyelerinin, şube yöneticilerinin de katılması bekleniyor.
     Tes-İş Sendikası Kütahya Şubesi de yazılı açıklama yaparak, vatandaşlara mitinge katılım çağrısında bulundu.
    
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Kütahyada özelleştirme iddiası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER