Kütahyada Zafer Haftası ve kentin düşman

Kütahyada Zafer Haftası ve kentin düşman işgalinden kurtuluşu kutlanacak


KÜTAHYA (A.A) - Zafer Haftası ve Kütahyanın kurtuluşunun 90. yıl dönümü, Valilik tarafından düzenlenecek çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
     Kütahya Valiliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, etkinlikler, 26 Ağustosta başlayacak ve 30 Ağustosa kadar her gün farklı bir etkinlikle kutlanacak.
     Etkinlikler çerçevesinde, 27 Ağustosta İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Güzel Sanatlar Galerisinde Atatürk, Milli Mücadele ve Kütahya konulu fotoğraf sergi, aynı gün Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Konferans Salonunda DPÜ Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Mustafa Bıyıklının sunacağı 30 Ağustos Zaferinin Kütahya açısından anlam ve önemi konulu konferans, 30 Ağustosda Kütahya Fuar Alanında Kültür ve Turizm Bakanlığı sanatçılarının vereceği konser ve Dumlupınar ilçesinde 4üncüsü düzenlenecek Büyük Zafer Koşusu ile sona erecek.
     Resmi törenler de, 30 Ağustosda sabah 08.30da Vilayet önünde saygı duruşu, İstiklal Marşının okunması ve göndere bayrağın çekilmesiyle başlayacak. Atatürk Anıtına protokolün çelenk sunmasıyla Valilik önündeki program sona erecek.
     Kütahya Valisi Kenan Çİftçinin makamında protokol üyelerinin tebriklerinin kabulünün ardından, Mustafa Kemal Atatürkün Büyük Taarruzu yönettiği Kütahyanın Dumlupınar ilçesi ile Altıntaş ilçesine bağlı Zafertepeçalköy beldesindeki törenlere geçilecek.
     Buradaki resmi törenlerin ardından resmi programlar son bulacak.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Kütahyada Zafer Haftası ve kentin düşman Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER