Kütahyadan kısa kısa

Kütahyadan kısa kısa -DPÜ öğrencisi karikatür yarışmasında birinci oldu


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Bölümü öğrencisi Özgün Abay, Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı Karikatür Kulübünce düzenlenen Üniversiteler Arası Karikatür Yarışmasında jüri özel ödülünü kazandı.
     DPÜ Rektörlüğünden yapılan yazılı açıklamada, DPÜ adına karikatür yarışmasına katılan Abayın, üniversite öğrencilerinin engellilik konusuna bakışını ortaya koyan çalışmasıyla ödüle değer bulunduğu ifade edildi.
     Açıklamada, Abayın, üniversitelerdeki öğrencilerin engellilik konusuna bakış açısını ortaya koymak, karikatür fikirlerinden yola çıkarak yapıcı çözümler bulunmasını sağlamak ve empati duygusunu ortaya çıkarmak istediği duyuruldu.
    
     -Kütahya çinisi ABDde tanıtıldı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi (GSF) Grafik Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Levent Mercin, Kütahya çinisini ABDde tanıttı.
     Doç. Dr. Mercin, yaptığı yazılı açıklamada, Florida Devlet Koleji, Kuzey Florida Üniversitesi, Türk Dostluk ve Kültür Merkezi ve Nevşehir Üniversitesinin, Florida eyaletinin Jacksonville kentinde Uluslararası Türk Kültür ve Sanat Çalıştayı düzenlediğini bildirdi.
     Etkinlik kapsamında afiş, kart ve çini örneklerini sergileyerek Kütahya çinisini tanıttığını belirten Doç. Dr. Mercin, Çininin boyanmasını ziyaretçilere uygulamalı olarak anlattım. Bu tür etkinlikler sanat adına önemli bir fenomen. Ayrıca Türk kültür ve sanatını tanıtma adına da çok önemli bir misyonu yüklendiğimizin bilinciyle hareket ettik ifadelerini kullandı.
     (HŞ-SDT-DA)
<< Önceki Haber Kütahyadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER