Kütahyadan kısa kısa

Kütahyadan kısa kısa -Üniversiteye cihaz ve deney seti bağışlandı


KÜTAHYA (A.A) - Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Mühendislik Fakültesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ahmet Altuncu, iki farklı kurumdan bölümlerine cihaz ve deney seti hibe edildiğini bildirdi.
     Prof. Dr. Altuncu, yaptığı yazılı açıklamada, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü laboratuvarlarında eğitim amaçlı kullanılmak üzere Türk Telekom Kütahya İl Müdürlüğünce 4 adet kullanım fazlası fiber optik haberleşme test cihazı hibe edildiğini belirtti.
     Bu cihazların, Elektrik-Elektronik Mühendisliği Bölümü Fiber Optik Araştırma ve Eğitim Laboratuvarında kullanılacağını ifade eden Prof. Dr. Altuncu, Kütahya Türk Telekom İl Müdürü Dr. Süleyman İlhana ve kurum personeline teşekkür etti.
     Prof. Dr. Altuncu, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümü Analog Elektronik Laboratuvarında eğitim amaçlı kullanılmak üzere Çizgi Tadem Eğitim Derneğince, Texas Instruments firmasının desteğiyle 6 analog elektronik deney seti bağışlandığını duyurarak, şunları kaydetti:
     Çizgi Tadem Derneği, üniversitemizin de dahil olduğu toplam 10 Anadolu üniversitesine adı geçen deney setlerinden oluşan 6 setlik bir laboratuvar grubu hibe etmiştir. Daha önceki zamanlarda da üniversitemize gömülü sistemler yazılım geliştirme eğitim ve araştırması için kullanılan deney setleri hediye eden Çizgi Tadem Derneğine ve Başkanı Niyazi Sarala, diğer Çizgi Tadem Derneği çalışanlarına teşekkür ederiz.
    
     -DPÜde Yarının Liderleri projesi
    
     (Fotoğraflı)
    
     Türkiye Öğrenci Konseyi tarafından birçok üniversitede uygulanan 21inci yüzyıl dünyasının ve Türkiyesinin yönetimine talip olacak genç bireylere liderlik özelliklerinin geliştirilmesi ve entelektüel bir kişilik kazandırılması amacıyla uygulanacak Yarının Liderleri projesi mülakatları, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Merkez Kütüphanesi Konferans Salonunda başladı.
     Rektörlükten yapılan yazılı açıklamaya göre, mülakatlara 450 öğrenci katıldı.
     Mülakatlar, Rektör Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Osman Genç, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Şan, İktisadi ve İdari Bilikler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Kemal Demirci, Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Hakan Aykul, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Derya Özlerden oluşan jüri tarafından gerçekleştirildi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahyadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER