Kütahya İl Genel Meclisinde bütçe görüşmeleri

Kütahya İl Genel Meclisinde bütçe görüşmeleri -Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Sekreteri ve İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Seyfettin Uysal, sunum yaptı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyada, Merkez Köylere Hizmet Götürme Birliği Genel Sekreteri ve İl Planlama ve Koordinasyon Müdürü Seyfettin Uysal, İl Genel Meclisinde devam eden 2013 yılı bütçe görüşmelerinde sunum yaptı.
     Uysal, İl Genel Meclisi toplantısında, bu yıl ödeneğin büyük bölümünü köylerdeki içme suyu çalışmaları için ayırdıklarını bildirdi.
     Sorunu olan köylerde içme suyu deposu, içme suyu isale ve depo dönüş hattı gibi işler yapıldığını, bunun yanı sıra kanalizasyon arızaları için kanalizasyon borusu yardımı, şebeke hattı ve fosseptik yapımı işlerinin gerçekleştirildiğini belirten Uysal, şöyle konuştu:
     Bu yıl 37 merkez köyümüze 54 bin 500 metrekare kilit parke taşı yardımında bulunuldu. Yine birlik ödeneği kapsamında 5 köyümüze çocuk oyun parkı, muhtelif ihtiyacı olan köylerimize köy konağı, sulama tesisi, cami onarımı, gasilhane, umumi tuvalet inşaatı, imamevi onarımı, çok amaçlı salon yapımı gibi yardımlar yapıldı. KÖYDES Projesi kapsamında ise köy yollarımıza 57,3 kilometre ikinci kat asfalt, 2 kilometre birinci kat asfalt, 3,3 kilometre asfalt temel malzemesi ile asfalt astar malzemesi alımı işleri gerçekleştirildi. KÖYDES içme suyu çalışmalarında Söğüt köyüne 100 metreküp içme suyu deposu, şebeke ve isale hattı yapıldı. Kırsal kalkınma kaynaklı yatırımlar kapsamından merkez Gümüş köyünde 961,64 dekar araziyi kapsayacak şekilde sulaması planlanan göletten toplu damla ve yağmurlama sulama tesisi yapım işi tamamlandı. KÖYDES programları ve Köylere Hizmet Götürme Birliğinin diğer yatırımları ve kırsal kalkınma yatırımlarında, ihalelerde, projelendirme ve kontrollük konularında bizlere destek veren İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği teknik elemanlarına teşekkür ederiz.
     Daha sonra, İl Özel İdaresi kaynaklı yatırımlar ve köylerde yapılan diğer yatırımlara ilişkin bilgi verilmesiyle toplantı sona erdi.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Kütahya İl Genel Meclisinde bütçe görüşmeleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER