Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri

Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Ekici: Hastanelerimiz, sunulan teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve ameliyathane hizmetlerinin yanı sıra moral ve motivasyon merkezleri haline geliyor


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mithat Ekici, ildeki hastanelerin, sunulan teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve ameliyathane hizmetlerinin yanı sıra moral ve motivasyon merkezleri haline geldiğini bildirdi.
     Dr. Ekici, yaptığı yazılı açıklamada, ildeki hastanelerin şifa merkezi olmasının yanı sıra çeşitli etkinlik ve sanatsal faaliyetlerle günden güne güzelleştiğini belirtti.
     Yoncalı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesinde oyun alanı oluşturulduğunu ve hasta olarak veya ailelerinin yanında hastaneye gelen çocuklar için çeşitli faaliyetler yapıldığını duyuran Dr. Ekici, şöyle devam etti:
     26 Şubat-1 Mart tarihlerinde Tavşanlıdaki Doç. Dr. Mustafa Kalemli Devlet Hastanesinde hastalara, personele ve hasta yakınlarına moral desteği sağlanması amacıyla Tavşanlı Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi sanatçılarının eserlerinin sergileneceği resim sergisi sunulacak. Ayrıca Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Kütahya Evliya Çelebi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde diyaliz tedavisi gören hastalarımızın uzun süre tedavi gördüğü göz önünde bulundurularak, saz dinletisi etkinlikleri gerçekleştirilmektedir. Hastanelerimiz, sunulan teşhis, tedavi, rehabilitasyon ve ameliyathane hizmetlerinin yanı sıra moral ve motivasyon merkezleri haline geliyor. Hasta memnuniyetine yönelik gerçekleştirilen tüm faaliyetler, hastalarımızın tedavi sürecine de olumlu katkılar sağlıyor.
    
     -Hizmet yelpazemiz artarak genişleyecek-
    
     Dr. Ekici, tedavinin ön koşullarından birinin, hastaların hizmet aldığı hastane ve doktoruna güvenmesi olduğuna dikkati çekti.
     Hastaların daha kolay ve daha etkin tedavi olabilmesi için güven ortamı oluşturmaya çalıştıkları bilgisini veren Dr. Ekici, şunları kaydetti:
     Hastalarımızın morali ve hastaneye olan inancı ne kadar fazla olursa tedavi süreci de o kadar başarılı olur. Tıp tarihine baktığımızda hastaların görsel ve duyusal motifler kullanılarak tedavi edildiğini görüyoruz. Hastalarımızın, hasta yakınlarımızın şifa bulmak için hastanelerimize gelmelerinin yanı sıra onları sanatsal etkinliklerle buluşturmamız, onları karşılayışımız, oyun alanlarımız onları çok mutlu ediyor. Bu konuda birçok olumlu geri dönüş alıyoruz. Hizmet yelpazemiz artarak genişleyecek. Ayrıca gelenek ve göreneklerimize bağlı kalarak kültür hizmetlerini de sunuyoruz, sosyal etkinlikler düzenliyoruz. Artık Kütahyada hastanecilik anlayışında değişiklikler olacak. Hastalarımızın hislerini anlayarak, empati geliştirerek, vatandaşlarımızla el ele hastane-vatandaş bütünleşmesini sağlayarak hizmet sunmak istiyoruz. Bu etkinliklerin düzenlenmesinde emeği geçen personelimize, maddi ve manevi destek sağlayarak bu etkinlikleri gerçekleştirmemize vesile olan yardımsever vatandaşlarımıza teşekkür ederim.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahya Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER