Kütahya Müftülüğü İstişare Toplantısı

Kütahya Müftülüğü İstişare Toplantısı -Vali Çiftçi: Geçen yıl 2 bin 500 olan Kuran-ı Kerim öğrenen öğrenci sayısı bu yıl 13 bine çıktı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, ilde geçen yıl 2 bin 500 olan Kuran-ı Kerim öğrenen öğrenci sayısının bu yıl 13 bine çıktığını bildirdi.
     Kütahya Müftülüğünden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çiftçi, Müftülük Toplantı Salonunda düzenlenen istişare toplantısında, huzurlu toplumun mayasında hem dinin hem de bilimin olması gerektiğini belirtti.
     Dini eğitim verilen binalara sahip çıkılmasını isteyen Çiftçi, Birinci önceliğimiz eğitim. Biz hem ilmen mücehhez hem de manen mücehhez insanlar olmasını arzu ediyoruz ki, toplumda yalan, iftira, olmasın ve birbirimizle gül gibi geçinelim. Geçen yıl 2 bin 500 olan Kuran-ı Kerim öğrenen öğrenci sayısı bu yıl 13 bine çıktı. Burada sivil toplum örgütlerimiz de camilerimize ve Kuran kurslarımıza sahip çıkmak adına çok çalışıyor. Onları tebrik ederim ifadelerini kullandı.
     İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü ise camilerin namaz vakitleri arasında da açık kalması konusunda çalışmalar yaptıklarına dikkati çekti.
     Görevlilerin camilerde gün boyu bulunacağını ve cemaatle iletişim halinde olacağını ifade eden Üskülüplü, şunları kaydetti:
     Camilerimiz vakit namazları arasında kapatılmayacak, yatsı namazından sonra kapatılacak. Teberru sırası verilmeli. Camilere toplanan yardımlar usulüne ve mevzuata uygun olmalı. Her ne maksatla olursa olsun toplanan paralarda kesinti yapılmamalı. Tutanak, makbuz ve isimler doğru yazılarak teslim edilmeli. İmam odalarında cemaatle özel görüşmeler ve dersler yapılabilir. Cenaze hangi mahalledeyse sala da o mahallede, cenazenin kalkacağı camiden verilmeli. Ölen kişinin isminin ve gömüleceği mezarlığın da camiden ilan edilmesi konusunda talepte bulunuldu. Salanın verildiği camiden bu bilgiler ilan edilebilir. Öğrencilerimiz artık örgün öğretimden geri kalmadan hafızlıklarını yapabilecek. İmam Hatip Ortaokulundan sonra İmam Hatip Lisesine devam edecek öğrenci, bir yıllık hafızlık eğitiminden sonra yıl kaybetmeden lise ikinci sınıftan başlayabilecek.
     Toplantıya, mahalle muhtarları, din görevlileri, cami ile Kuran kursları dernek başkanları katıldı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Sedat Gök
<< Önceki Haber Kütahya Müftülüğü İstişare Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER