Kütahya Özel İdare iş sezonu açılışı

Kütahya Özel İdare iş sezonu açılışı -Dua edilip, kurban kesilerek iş sezonu törenle açıldı


KÜTAHYA (A.A) - Kütahya Özel İdaresi, her yıl nisan ayı başında sembolik olarak düzenlediği iş sezonu açılış töreninde dua edilip, kurban kesildi.
     Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, törendeki konuşmasında, her yıl sembolik olarak iş sezonu açılışı yaptıklarını ve yol, su, eğitim, emniyet, asayiş, spor ve tüm alanlarda görev alan özel idarenin çalışmalarının devam edeceğini söyledi.
     Özel İdare personelinin canla başla çalıştığını belirten, Çiftçi, şöyle devam etti:
     A1 standardında 12 metre genişliğinde dağların yarıldığı devasa geniş yollar yapıldı. Bu yol sıcak karışım asfalt yollar. Bu yüzden yavaş yavaş köylere yerleşim başlayacak. Ülkemizde artık dikey yapılaşmadan yatay yapılaşmaya, bahçeli evlere, insanın ruhunu ve huzurunu dinlendiren yerlere doğru bir göç var. Bakın tüm dünyada artık bahçeli mekanlara doğru bir gidiş var. Çünkü oralarda insanı dinlendiren kuş sesleriyle doğa iç içe. İnsanlar köylerden şehirlere alt yapı sorunu olduğu için göç etti. Ulaşım eksikliğinden, su yokluğundan, kanalizasyon yokluğundan göç etti. Artık günümüzde 513 köyümüzün 14ü hariç tamamında kanalizasyon var, tamamında su var, tamamında yol var. Artık köylerimiz bize şu yolu da yapın diyor. Bize su getirin diyor. Kaynaklarımız arttıkça tabi ki bu refahı yavaş yavaş ve imkanımız olduğu sürece devam ettiremeye çalışacağız. Her birimimize gereken bütün malzeme ve gereçleri alıyoruz. Emniyetimize, Kültür Müdürlüğümüze, Afad Müdürlüğümüze ve diğer kurumlarımıza, insanımıza hizmet için ne gerekiyorsa onları almaya ve yapmaya çalışıyoruz.
     Daha sonra dua edilerek, kurban kesildi. Özel İdare çalışanlarına plaket verilerek, bu yıl yeni alınan hizmet araçlarının sunumu yapıldı.
     Törene, Kütahya Milletvekilleri Hasan Fehmi Kinay, Vural Kavuncu, Hava Er Eğitim Tugay ve Garnizon Komutanı Hava Piyade Tuğgenaral Celal Başoğlu, Belediye Başkan Vekili Halil Toklu, Cumhuriyet Başsavcısı Hüseyin Çınar, Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanı Nuh Kalkan, Dumlupınar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Karaaslan, Vali Yardımcısı Haluk Saygı, İl Genel Meclis Başkanı Seyit Ömer Durmuş, İl Özel İdare Genel Sekreteri Salih Akkaya, daire müdürleri, sivil toplum kuruluş temsilcileri, iş adamları ve Özel İdare çalışanları katıldı.
    
     Muhabir: Hadi Şengül
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Kütahya Özel İdare iş sezonu açılışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER