Kütahya

Kütahya-Balıkesir karayolu bölünmüş yol oluyor -AK Parti Kütahya Milletvekili Kavuncu: Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım tarafından Kütahya-Balıkesir karayolunun tamamının bölünmüş yol ve bitümlü


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Kütahya Milletvekili Vural Kavuncu, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım tarafından Kütahya-Balıkesir karayolunun tamamının bölünmüş yol ve bitümlü sıcak karışım asfalt olarak tamamlanması talimatının verildiğini bildirdi.
     Kavuncu, yaptığı yazılı açıklamada, Kütahya-Balıkesir karayolu yapımının, Kütahyanın geçmişten bu yana tarihinin en önemli ancak geçmişi 30 yılı aşmış yol projelerinden biri olduğunu belirtti.
     AK Parti iktidarı döneminde ülkenin pek çok alanda olduğu gibi ulaşım alanında da çağ atladığını, Türkiyenin baştan başa otoyollar, bölünmüş yollar, bitümlü sıcak karışım asfalt, A standardında devlet karayolları, viyadükler ve tünellerle donatıldığını ifade eden Kavuncu, şunları kaydetti:
     Kütahyamız özellikle son yıllarda yol şantiye sayısı ve yapılan iş bakımından Türkiyede sayılı iller arasında yer almıştır. Kentimizin gelişimi bakımından stratejik güzergahlardan biri olan Kütahya-Balıkesir karayolu, yakın gelecekte Anadolu-Avrupa yük ve yolcu taşımacılığı açısından en önemli alternatif yol olarak öne çıkmaktaydı. Bu nedenle yaptığımız görüşmelerle bu güzergah Acil Karayolları Eylem Planı içine alınmış ve çalışmalara büyük hız verilmişti. En zorlu coğrafi koşullardan biri kabul edilen yolumuzda büyük dağ heyelanları kaldırıldı, viyadüklerle yarlar geçildi ve seneler sonra geçen yıl ağustos ayında yol kontrollü olarak ulaşıma açılmıştı. Tavşanlı-Dursunbey arasında tehlikeli ve dağ yolu özelliğinde 2-2,5 saat arasında kat edilebilen 100 kilometre olan bölüm, geniş, güvenli ve kaliteli asfalt olarak bir saatlik sürede geçilebilir durumda yeniden yapılmış ve bir hayalimiz daha gerçek olmuştu.
     Yol açıldığında yaptığımız incelemelerde bir müjdeyi daha vermiş, yolun bölünmüş yol olarak projelendirildiğini açıklamıştık. Sayın Başbakanımızın vizyonu ve yüksek iradeleriyle Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanımız Sayın Binali Yıldırım tarafından Kütahya-Balıkesir karayolunun tamamının bölünmüş yol ve bitümlü sıcak karışım asfalt olarak tamamlanması talimatı verilmiştir. Bu kapsamda Tavşanlı-Dursunbey arasında kalan bölümün ödeneği ayrılmış ve 2013 yılı yatırım programına alınmıştır. En yakın zamanda ihalesi yapılacaktır.
     Kavuncu, yolun yapımında emeği geçen başta Başbakan Erdoğan ve Bakan Yıldırım olmak üzere tüm yetkililere, mühendis ve işçilere teşekkür etti.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Deniz Açık

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER