Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Edirnede İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı konser verdi (Fotoğraflı - Görüntülü)


EDİRNE (A.A) - Edirnede, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı konser verdi.
     İl Müftülüğünce organize edilen program çerçevesinde Edirne Belediyesi önünde oluşturulan kortej, Saraçlar Caddesine yürüdü.
     Edirne Müftüsü Emrullah Üzüm, Saraçlar Caddesinde kurulan platformda yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftasının, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle çeşitli etkinliklerle kutlanacağını söyledi.
     Kadınlara saygı gösterilmesinin, İslam dini açısından önemli olduğunu belirten Üzüm, "İnsana saygı cenabı hakkı memnun eder. Kim olursa olsun tüm insanlar saygındır. Annelerimiz de değer vermeye en layık insanlardır. Cennet annelerimizin ayağının altındadır. O bakımdan bizim toplum barışını sağlayabilmemiz için bir kere aile barışını sağlamamız gereklidir" dedi.
     Edirne Belediye Başkan Yardımcısı Ertuğrul Tanrıkulu da Kutlu Doğum Haftası etkinliklerine belediye olarak gerekli desteği verdiklerini ifade etti.
     Konuşmaların ardından İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı sahneye çıktı.
     "Yine de şahlanıyor aman" , "Yelkenler biçilecek" , "Mehter Marşı" , "Buna er meydanı derler" gibi marşları seslendiren mehteran takımı, büyük beğeniyle izlendi.
     Programın ardından Edirne İl Müftlüğü personelince Saraçlar Caddesinde vatandaşlara karanfil ve balon dağıtıldı.
    
     Muhabir: Gökhan Balcı / Hakan Şahin
     Yayıncı: Zeki Gümüş
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER