Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Sivas Belediye Başkanı Ürgüp, mesaj yayımladı


SİVAS (A.A) - Sivas Belediye Başkanı Doğan Ürgüp, Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla mesaj yayımladı.
     Ürgüp, mesajında, "Alemlere rahmet olarak gönderilen son peygamber Hz. Muhammed (SAV), Kuran-ı Kerimin insanlığa vaaz ettiği şahsiyet ve yaşantının en yüce örneğidir. Onu anlamak, aynı zamanda yüce dinimiz İslamı anlamak demektir. Onun sünnetlerine riayet etmek, dinimizi doğru yaşamak anlamına gelmektedir" ifadesini kullandı.
     İnsanlığın rahmete, berekete ve huzura ermesi için Hz. Peygamberi anmaya, anlamaya ve onun insanlığa hidayet rehberi olarak getirdiği Kuran-ı Kerimi bilmeye her zamankinden daha fazla ihtiyaç olduğunu belirten Ürgüp, mesajında şu ifadelere yer verdi:
     "Hz. Muhammed, üstün insani özelliklere sahip, en güzel ahlaklı, müminlere ve diğer insanlara karşı çok merhametli oluşuyla insanlığa Allahın bir lütfudur. Etrafına ışık saçan yüce bir kandil gibi olan Peygamber Efendimizi sevmek, imanımızın bir cüzü ve onun övülmüş ümmetinden olmanın bir gereğidir. Peygamberimiz, hayatının her anıyla Allaha gönülden bağlanmanın, onun emir ve yasaklarını aşkla yaşamanın, onun rızasını her şeyin üstünde görmenin, insana sırf insan olduğu için sevgi ve saygı duymanın, zulme ve kötülüğe karşı durmanın, doğruluk ve adaletten asla ayrılmamanın, sabrın, merhametin, alçak gönüllülüğün, kısaca en güzel ahlakın canlı örneğidir."
     Okunacak mevlid-i şeriflerin, Kuran tilavetlerinin ve duaların kabul olmasını dileyen Ürgüp, İslam aleminin Kutlu Doğum Haftasını kutladı.
    
     Muhabir: Serhat Zafer
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER