Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -Kafkas Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yazoğlu: "Bir toplumun huzurlu ve mutlu olabilmesi için sevgi olması gerekir"


KARS (A.A) - Kafkas Üniversitesi (KAÜ) İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ruhattin Yazoğlu, "Bir toplumun huzurlu ve mutlu olabilmesi için sevgi olması gerekir" dedi.
     Yazoğlu, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Hasan Harakani Kültür Merkezinde düzenlenen "Hz. Peygamber ve insanlık onuru" adlı panelde, Kutlu Doğum Haftası denildiğinde Hazreti Muhammedi (S.A.V) anmanın, anlamının ve daha iyi tanımanın akla geldiğini söyledi.
     İnsanoğlunun kendi eliyle ürettiği yapay sorunlarda, açılmak bilmeyen kapılar önünde yorgun ve bitkin şekilde beklediğini ifade eden Yazoğlu, "Bilim ve tekniğin son imkanlarıyla ürettiği en modern anahtarlar, kilitli kapıların açılmasına insana yardımcı olmuyor. Kendi ürettiği sorunların esiri olan insanlık, kendini hapsettiği karanlık zindanlardan çıkaramıyor" diye konuştu.
     Yazoğlu, insanların bu sorunlar karşısında özlediği aydınlığın peşinden koştuğunu ifade ederek, şöyle devam etti:
     "Rahmet Peygamberi insanlarının canlarının, mallarının, kişilik değerlerinin ve insanlık onurlarının dokunulmaz olduğunu son mesajı olan Veda Hutbesinde bildirmiştir. Bir toplumun huzurlu ve mutlu olabilmesi için sevgi olması gerekir. Toplumları bir araya getiren sevgidir."
     Diğer panelistler Yrd. Doç. Dr Bünyamin Çalık, Yrd. Doç. Dr. Mustafa Işık, Yrd. Doç. Dr. Hikmet Koçyiğit ve Yrd. Doç. Dr Ayhan Hıra da birer sunum yaptı.
    
     Muhabir: Musa Hazırbulan / Çağlar Sefertaş
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER