Kutlu Doğum Haftası

Kutlu Doğum Haftası -AKADİM Başkanı Aydın: "İnsanlar arasındaki sevgi, birlik, beraberlik ve hoşgörü kültürünün yaygınlaşmasından dolayı çok mutluyuz"


HATAY (A.A) - Antakya Kültürler Arası Diyalog Derneği (AKADİM), Kutlu Doğum Haftası dolayısıyla farklı dinden temsilcilerin de katıldığı etkinlik düzenledi.
     Antakya Atatürk Stadında düzenlenen etkinlikte sunuculuk yapan Reha Yeprem, Arif Nihat Asyanın "Seccadeden Kumlardı" şiirini okudu.
     Sanatçı Tahanın semazenler eşliğinde ilahi söylediği gecede, Antakya Belediyesi Mehter Takımı da gösteri sundu.
     AKADİM Başkanı İsa Aydın, gösterilerin ardından yaptığı konuşmada, Kutlu Doğum Haftası coşkusunu, herkesin ruhlarında yudumlamasını ve kalplerine doldurmasını istediklerini ifade etti.
     Bu etkinliğe Antakyanın ruhuna uygun şekilde sadece Müslümanların değil diğer dinlere mensup vatandaşların da katıldığını belirten Aydın, şunları kaydetti:
     "Bu sene etkinliğimizin üçüncüsünü yaptık. Zannediyorum bu, insanımızın yüreğindeki Peygamber sevgisinin dışa yansımasıdır. İnsanlarımızın bu tür programlara gerçekten susamış olduğunu görüyoruz. AKADİM olarak, burada yaşayan tüm insanları bu programların bir unsuru, parçası olarak görüyoruz. Biz onların güzel günlerine, dini günlerine katıldığımız gibi istedik ki onlarda bizim peygamberimizin doğumuyla ilgili güzel programa iştirak etsinler. Coşkumuzu, sevincimizi onlarla paylaşalım istedik. Sağolsunlar Musevi cemaatinden, Ortadoks cemaatinden, Ermeni cemaatinden gerek vakıf başkanları gerekse din adamları, düzenlediğimiz programa iştirak ettiler. Bu da bizim için ayrı bir mutluluk. İnsanlar arasındaki sevgi, birlik, beraberlik ve hoşgörü kültürünün yaygınlaşmasından dolayı çok mutluyuz."
     Etkinliğe, Vali Mehmet Celalettin Lekesiz, CHP Hatay Milletvekili Hasan Akgöl, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Emniyet Müdürü Ragıp Kılıç, Musevi Cemaati Başkanı Şaul Cenudioğlu, Ortodoks Kilisesi Papazı Can Delüller, Protestan Kilisesi Pastörü Yakup Can, Katolik Kilisesi Ruhani Reisi Domenico Bertogli, Ehli Beyt Cemaat lideri Affan Fatihoğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.
    
     Muhabir: Emin Sansar-Halit Demir / Ömer Yıldız
     Yayıncı: Tarkan Demir
<< Önceki Haber Kutlu Doğum Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER