Kütüphane Haftası

Kütüphane Haftası -Ünyede 1 yılda 40 bin adet ödünç kitap verildi


ORDU (A.A) - Ünyede 49. Kütüphane Haftası etkinlikleri kapsamında program düzenlendi.
     Ünye Halk Kütüphanesi Müdürü Erol Kocaoğlu, Ünye Belediye Kültür Sarayında düzenlenen programda yaptığı konuşmada, Ünyede kütüphanecilik hizmetinin daha iyi şartlarda verilmesi için çağdaş bir hizmet binası ihtiyacının olduğunu söyledi.
     Mevcut imkanlar içinde ilçede okur sayısının iyi olduğunu belirten Kocaoğlu, şu bilgileri verdi:
     Ünye Halk Kütüphanesine 2012 yılı içinde bin 958 kişi üye olmuş, 21 bin 85 adet kitap ödünç alınmış, kütüphaneden toplam 50 bin 714 kişi yararlanmıştır. Ünye Müftülüğüne bağlı Büyük Cami altındaki kütüphaneden ise 2012 yılında 16 bin 296 eser ödünç verilmiştir. Ünyede halka açık kütüphanelerden bir yılda yaklaşık 40 bin adet kitap ödünç alınıp okundu. Hedefimiz bugün olduğu gibi bundan sonra da imkanlarımız ölçüsünde tüm halkımıza kütüphane hizmetini götürmek ve sunmaktır. Çünkü felsefemiz her okuyucunun bir kitabı, her kitabın bir okuyucusu vardır.
     Programda ilçede masal okuma ve anlatma yarışmasında ve en çok kitap okumada dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.
     Ünye Halk Kütüphanesine yeni gelen kitapların tanıtımının yapılması ile program sona erdi.
     Etkinliğe, Belediye Başkan Yardımcısı Ali Kemal Mehel, ilçe daire amirleri, öğretmenler, öğrenciler, vatandaşlar ve öğrenciler katıldı.
    
     Muhabir: Hacer Öztürk
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Kütüphane Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER