Kütüphaneler Haftası

Kütüphaneler Haftası -Bitliste açık havada kitap okuma etkinliği düzenlendi -İl Kültür ve Turizm Müdürü Işıkgör: Bu etkinlikle okuyucuların buluşması, kitap değişimi yapması ve kitaptan en güzel şekilde faydalanması amaçlandı


BİTLİS (A.A) - Kütüphaneler Haftası dolayısıyla 81 il merkezinde aynı günde ve saatte düzenlenen kitap okuma etkinliği, Bitliste de yapıldı.
     Gökmeydanda düzenlenen etkinlikte bir araya gelen öğrenci, öğretmen ve vatandaşlar, beraberlerinde getirdikleri ve gezici kütüphaneden ödünç aldıkları kitapları, müzik eşliğinde açık havada okudu.
     Etkinlik öncesi konuşan İl Kültür ve Turizm Müdürü Hüsnü Işıkgör, kurum olarak bütün okullara ulaşmayı hedeflediklerini söyledi.
     Bu tür kampanyaların sürekliliğinin sağlanması gerektiğini belirten Işıkgör, şöyle konuştu:
     Bu etkinlikle okuyucuların buluşması, kitap değişimi yapması ve kitaptan en güzel şekilde faydalanması amaçlandı. Kütüphanemizde kitap sayısı oldukça fazla. Kitapları e-kitapla da alabilirsiniz. Biz ayağınıza kadar gelerek size bilgiyle ulaşacağız. SODES projesi kapsamında aldığımız destekle ve yeni gezici kütüphanemizle beldelere, okullara, köylere ve her yere ulaşmayı hedefliyoruz.
     Alanda Bitlis Kültür ve Sanat Derneği tarafından, Kütüphane ve Kitap konulu tiyatro oyunu da sahnelendi.
     Etkinliğe katılan Vali Yardımcısı Akif Pektaş, Bitlis Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Kenan Özgür, Vali Veysel Yurdakulun eşi Emine Yurdakul, İl Emniyet Müdürü Saadettin Akgüçün eşi Gamze Akgüç, Vali Yardımcısı Alp Eren Yılmazın eşi Selcan Yılmaz da vatandaşlarla kitap okudu.
    
     Muhabir: Yunus Okur / Şener Toktaş / Berin Arslan Çetin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Kütüphaneler Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER