Ladikli Ahmet Efendi Pazar günü anılacak

Ladikli Ahmet Efendi Pazar günü anılacak


KONYA (A.A) - Ladikli Ahmet Ağayı anma törenleri bu yıl, 10 Haziran Pazar günü gerçekleştirilecek.
     Ladik Belediye Başkanı Şükrü Tınas, gazetecilere yaptığı açıklamada, 1888-1969 yılları arasında yaşayan şiirleri ve menkıbeleri ile bilinen Ladikli Ahmet Ağanın ölümünün 43. yıl dönümünde Çalıbağ Mevkiinde anılacağını belirtti.
     Pazar günü Kuranı Kerimin okunmasıyla başlayacak programda Ladikli Ahmet Efendinin hayatı hakkında değerli hocaların konuşmalarının yer alacağını ifade eden Tınas, Konya Musemma Topluluğu İcra Heyeti tarafından Tasavvuf Musikisi sunumunun ardından programın kabir ziyareti ile sona ereceğini bildirdi.
     Katılımcılara yemek ikram edileceğini dile getiren Tınas, anma programında Necmettin Erbakan Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Dilaver Gürer ve Konya Merkez Vaizi Abdurrahman Büyükkörükçünün konuşma yapacağını söyledi.
     Program için bir tertip komitesi kurduklarını anlatan Tınas, Ahmet Efendiyi her yıl olduğu gibi bu yıl da anacağız. Oluşturduğumuz tertip komitesi gerekli çalışmaları yaptı. Bilindiği gibi anma töreni için Ladik dışından çok sayıda insan geliyor. Bu yıl yerel kanallar için bir reklam hazırlandı. Bu nedenle geçmiş yıllara göre daha kalabalık bir toplulukla anma programı gerçekleştirilecek. Buraya gelecek misafirlerimizin en iyi şekilde ağırlanması için elimizden geleni yapacağız dedi.
     Çalıbağ Mevkiinde yapılacak anma töreninin 10 Haziran Pazar günü saat 11.00de başlayacağı öğrenildi.
    
     Muhabir : Ahmet Turan
     Yayıncı : Rıfat Yerlikaya
<< Önceki Haber Ladikli Ahmet Efendi Pazar günü anılacak Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER