Lahmacunun Ermeni Pizzası olarak tanıtılmasına tepki

Lahmacunun Ermeni Pizzası olarak tanıtılmasına tepki -AK Parti Gaziantep Milletvekili Erdoğan, lahmacunun Ermeni Pizzası olarak tanıtılmasına tepki gösterdi


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gaziantep Milletvekili Mehmet Erdoğan, lahmacunun Ermeni Pizzası olarak tanıtılmasına tepki gösterdi.
     Milletvekili Erdoğan, bir lahmacun fırınında gazetecilere yaptığı açıklamada, lahmacunun Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olduğunu söyledi.
     Yunanlıların baklavaya, Ermenilerin lahmacuna sahip çıkmaya çalıştığını ifade eden Erdoğan, Yarın başka milletler farklı yemeklerimize ve kültürel değerlerimize sahip çıkacaktır. Ermenilerin lahmacuna sahip çıkmasının ardından bu yemeğin tescil işlemlerine ağırlık verildi dedi.
     Erdoğan, lahmacunun özellikle Gaziantep, Şanlıurfa ve çevre illerde yoğun olarak tüketilen önemli bir Türk yemeği olduğunu, lezzetinin ve şeklinin her kent ya da bölgede farklı olabildiğini ifade etti.
     Gaziantepte özellikle hafta sonları yoğun tüketilen lahmacunun birçok toplantının da en önemli ana yemeği olduğunu dile getiren Erdoğan, şunları kaydetti:
     Lahmacun Anadolu topraklarının ürünüdür, sahip çıkacağız. Sadece Tahir Tekin Öztan ve Sahan Restoranlar Zinciri değil, Gaziantepteki ve Türkiyedeki bütün gıda sektörü, sivil toplum örgütleri ve yerel yönetimler kendi bölgelerinin yemeklerine, kültürlerine ve sanatlarına sahip çıkmalıdır. Eğer biz bugün lahmacunu tescil ettirerek sahip çıkmazsak, yarın yenidünya kebabımız, Alinaziğimiz, yuvalamamız, sarımsak kebabımız, malhıtalı köftemiz, yağlı köftemiz, kebaplarımız kısaca bütün yemeklerimiz elimizden çıkacaktır. Bununla ilgili önümüzdeki günlerde TBMMde önemli çalışmalar başlatacağız. Türk mutfak kültürünün uluslararası alanda tanıtımıyla ilgili eksik olan konuların tamamlanmasını sağlayacağız.
     Milletvekili Erdoğan, açıklama yaptığı fırında lahmacun da pişirdi.
    
     Muhabir: Adem Yılmaz/Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Lahmacunun Ermeni Pizzası olarak tanıtılmasına tepki Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER