Leonardo da Vinci programıyla yurt dışına

Leonardo da Vinci programıyla yurt dışına giden ustalar döndü


AĞRI (A.A) - Patnos Esnaf Sanatkarlar Odası, Patnos Mesleki Eğitim Merkezi ve Tokat Niksar Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü tarafından, Leonardo da Vinci-Avrupa Birliği Mesleki Eğitim Programı hareketlilik projesi kapsamında İsveçe giden 13 motor ustası döndü.
     Patnos Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Faruk Çınarkaya, İsveçin başkenti Stockholmde yapılan uygulamalı eğitimin "Yeni Nesil Araçlarda Diagnostik" projesi kapsamında 48 bin 99 avro hibe desteği verildiğini ifade etti.
     Projenin amacının yeni nesil araçlarda elektronik kontrollü sistemlerle arıza tespitlerinin yapılması konusunda Patnos ve Niksar sanayisindeki motorlu araçlar teknolojisi alanındaki ustaların deneyimlerini artırmak olduğunu ifade eden Çınarkaya, "Bilindiği gibi yeni araçlar tamamıyla elektronik sistemlerle kontrol edilmekte ve arıza anında ise bu elektronik sensörler arıza kodları vermektedir. Motor tamiri yapan ustalarımız da bu arıza kodlarına göre, sistemdeki arızayı tespit edip, gidermektedir" dedi.
     Patnos Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Karataş da, proje kapsamında İsveçe giden ustaların Mercedes, Volvo, Scania, Wolksvagen ve Renault servislerinde yetkili kişiler eşliğinde yapmış oldukları uygulamalı eğitim ile programlarının başarılı bir şekilde bittiğini belirtti.
    
     Muhabir: İdris Emre Savman / Zehra Melek Çat
     Yayıncı: Yücel Velioğlu
<< Önceki Haber Leonardo da Vinci programıyla yurt dışına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER