Lions Kulübünden Vana 10 derslikli okul

Lions Kulübünden Vana 10 derslikli okul -Uluslararası Lions Kulüpleri Konfederasyonu tarafından inşa edilen 10 derslikli okulun açılışı yapıldı


VAN (A.A) - Uluslararası Lions Kulüpleri Konfederasyonu tarafından Vanda inşa edilen 10 derslikli okulun açılışı yapıldı.
     Uluslararası Lions Kulüpleri Konfederasyonuna bağlı Türkiye Lions Kulübü öncülüğünde Edremit ilçesine bağlı Kıyıcak köyüne yaptırılan 10 derslikli prefabrike okul için tören düzenlendi.
     Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törende konuşan Vali Münir Karaloğlu, kentte 23 Ekim ve 9 Kasım 2011 tarihlerinde yaşanan depremlerde 76 öğretmen ile çok sayıda öğrencinin yaşamını yitirdiğini anımsattı.
     Depremde, ayrıca aralarında okulların da bulunduğu çok sayıda kurum binasının zarar gördüğüne dikkati çeken Karaloğlu, şöyle konuştu:
     Van zaten deprem öncesinde de sorunları olan illerden bir tanesiydi. Depremde hasar gören, yıkılan veya kullanılamaz hale gelen okullar da buna ilave edildiğinde ciddi ihtiyaçlarımız ortaya çıktı. Tabii bu ihtiyaçları kısa sürede tamamlamak, 2012-2013 eğitim öğretim yılında tekrar bu mekanlara sahip olabilmek için devletimizin imkanları yanında, hayırsever vatandaşlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın da yardımına ihtiyacımız vardı. Depremden sonra Türkiyenin dört bir tarafından kurum, kuruluş ve sivil toplum örgütü ile eğitim protokolleri yaptık. Onlardan bir tanesi de Lions Federasyonu ile Ocak ayı içerisinde imzalamış olduğumuz protokoldü. Bu bölgedeki ihtiyacımızı bu sayede gidermiş olduk.
     Diğer hayırseverler tarafından yaptırılan okulların da inşasının halen devam ettiğini vurgulayan Karaloğlu, Depreminden sonra Türkiye, doğusu batısıyla, kuzeyi güneyiyle Vana yardım oldu aktı. İmkanı olan imkanıyla Vanda oldu. İmkanı olmayan yüreğiyle bizimle beraber oldu. Biz bunu hep hissettik. Milletimizin duasını, yardımını yanımızda hissettik. Bu vesile ile aziz milletimize teşekkür ediyorum dedi.
     Uluslararası Lions Kulüpleri Birliği 118-U Yönetim Çevresi Genel Yönetmeni Hüsamettin Ocak ise Van depreminin herkes kadar kendilerini de derinden sarstığını bildirerek, depremin hemen sonrasında yaptıkları çalışma ile elde ettikleri acil ihtiyaçları kente gönderdiklerini ifade etti.
     Karşılıksız hizmeti kendilerine amaç edindiklerini anlatan Ocak, şunları kaydetti:
     Yönetim olarak kampanya ile bölgeye bir okul yapma kararı verdik. Dünya Lionları, bu amacımızda her zamanki gibi desteklerini bizden esirgemedi. Bizler de Türk Lionları olarak almış olduğumuz destekle çalışmalarımıza başladık ve 18 Ocakta protokolümüzü yaptık. Zorlu geçen kış şartları nedeniyle programımız bir süre geçikmiş olmasına rağmen, bugün okulun açılışını gerçekleştiriyoruz. 760 metrekare kapalı alanı olan, 10 derslikli bu okulda 280 yavrumuz eğitim görecek. Ulu önderimiz, başöğretmen Mustafa Kemal Atatürkün ifadesiyle, en büyük savaş, cahilliğe karşı yapılan savaştır. Tabii ki bu savaşı aydın, çağdaş öğretmenlerimizle kazanacağımızdan hiç şüphemiz yoktur dedi.
     Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Karaloğlu, Ocak ve diğer katılımcılar, derslikleri gezerek öğrencilerle sohbet etti.
    
     Muhabir: Sıtkı Yıldız - Özkan Bilgin
     Yayıncı: Levent Harman
<< Önceki Haber Lions Kulübünden Vana 10 derslikli okul Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER