Lösemili Çocuklar Haftası

Lösemili Çocuklar Haftası -AK Parti Kütahya Milletvekili Kinay: Lösemide yüzde 80lere varan oranda iyileşme sağlanmaktadır


KÜTAHYA (A.A) - AK Parti Kütahya Milletvekili Hasan Fehmi Kinay, hastalar ve ailelerin bilgilendirilmesi, iyi bir tedavi ve moral desteğiyle lösemide yüzde 80lere varan oranda iyileşme sağlandığını bildirdi.
     Kinay, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiyede her yıl bin ile bin 200 yeni lösemili çocuk vakasının ortaya çıktığını belirtti.
     İnsanları lösemi hastalığına karşı bilinçlendirmek, tedavisi için erken teşhisin önemini vurgulamak ve lösemili çocuklara doğru yaklaşımları öğretmek için 2-8 Kasım tarihlerinin Lösemili Çocuklar Haftası olarak düzenlendiğini ifade eden Kinay, şunları kaydetti:
     Yetişkinlerin bile baş etmekte güçlük çektiği, tedavi süreci uzun ve zor olan bu süreçte çocuklarımız iğne ve ilaçlarla hastanelerde, hastane odalarında bütün çocukluğunu geçiriyor. Hastalar ve ailelerin bilgilendirilmesi, iyi bir tedavi ve moral desteğiyle lösemide yüzde 80lere varan oranda iyileşme sağlanmaktadır. Lösemili ve kan hastası çocukların, sağlık ve eğitim başta olmak üzere her türlü ihtiyaçlarının sağlanmasına yardımcı olan, bunun yanı sıra kalıtsal ve sonradan edinilen kan hastalıkları konusunda ulusal düzeyde tedavi, eğitim ve araştırma kurumları kurup işleten, lösemi hastalığını tanıtan, lösemili çocuklar ve ailelerinin sıkıntılarını topluma aktararak toplumu bilinçlendiren Lösemili Çocuklar Vakfına (LÖSEV), çocuklarımızın bu zor sürecine verdikleri destekten dolayı teşekkür eder, lösemili çocuklarımıza acil şifalar dilerim.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Lösemili Çocuklar Haftası Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER