Lösemiyi yenen çocuktan anlamlı kampanya

Lösemiyi yenen çocuktan anlamlı kampanya -Sivasta gördüğü tedavi sonucu lösemi hastalığını yenen 13 yaşındaki Çetin Talha Söyler, arkadaşlarıyla başlattığı kampanya kapsamında kapı kapı dolaşarak lösemili çocuklar yararına yardım to


SİVAS (A.A) - Merve Topuz - Seyit Ahmet Eksik - Sivasta lösemi hastalığını yenmeyi başaran 13 yaşındaki Çetin Talha Söyler, lösemili çocuklar yararına sınıf arkadaşlarıyla topladığı bin Türk lirasını, babasının başkanlığını yaptığı derneğe teslim etti.
     Söyler, Maskeli Çiçekler Lösemili Çocuklar ve Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğinin başkanlığı görevini yürüten babası Mehmet Söylerin, evde lösemi hastalarının maddi sıkıntılarından bahsetmesinden etkilenerek, lösemili çocuklar yararına para toplamaya karar verdi.
     Mehmetçik İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi Söyler, okul müdürünün de yönlendirmesiyle sınıf arkadaşlarıyla kampanya başlattı.
     Okulun çevresindeki iş yerlerini ve evleri ellerindeki kumbaralarla kapı kapı dolaşarak lösemili çocuklar yararına bin Türk lirası toplayan Söyler ve arkadaşları, bu parayı, Maskeli Çiçekler Lösemili Çocuklar ve Aileleri Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneğine teslim etti.
     Söyler, AA muhabirine yaptığı açıklamada, lösemi hastalarının yaşadığı sıkıntıları bildiği için hasta çocuklara yardım edebilmek amacıyla bu kampanyayı başlattığını söyledi.
     Lösemiye 4 yaşında yakalandığını ve 4,5 yıl süren tedavisinin ardından iyileştiğini belirten Söyler, şunları kaydetti:
     "Okul müdürümüzle konuştum. Müdürümüz, okulla birlikte bağış toplayalım dedi. Avrupa Birliği ve Matematik Kulübü öğretmenlerimizin yardımıyla kampanya başlattık. Arkadaşlarımla kumbaralar yaptık. Öğretmenlerimizden, arkadaşlarımızdan, mahalle esnafından ve komşulardan para topladık. Bu paraları, lösemili çocuklar derneğine bağışladık. Hepsine çok teşekkür ediyorum. Ben de eskiden hastaydım, arkadaşlarımın iyileşmesi için bu bağışı yaptım."
     Baba Mehmet Söyler ise "Çetine ve arkadaşlarına çok teşekkür ediyoruz. Bedenleri çok küçük ama çok büyük bir yürek taşıyorlar, onu belli ettiler. Bin lira toplamışlar. Bu, bir gönül işi. Bu kampanyaların Sivasta çoğalmasını istiyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz" diye konuştu.
    
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Lösemiyi yenen çocuktan anlamlı kampanya Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER