Maaşını alamayan işçilerden hacze karşı nöbet

Maaşını alamayan işçilerden hacze karşı nöbet -Kırklarelide çalıştıkları fabrikanın iflas etmesi üzerine 3 aydır maaşlarını alamayan işçiler, haciz memurlarının tekstil makinelerini haczetmemesi için iş yerinin önünde eylem yaptı


KIRKLARELİ (A.A) - Kırklarelide çalıştıkları fabrikanın iflas etmesi üzerine 3 aydır maaşlarını alamayan işçiler, haciz memurlarının tekstil makinelerini haczetmemesi için iş yerinin önünde eylem yaptı.
     Kofçaz yolu üzerinde faaliyet gösteren ve iflas ettiği gerekçesiyle iş yerindeki makinelere haciz geleceğini duyan işçiler, haciz işlemini engellemek için 3 gündür fabrika önündeki bekleyişlerini sürdürüyor.
     3 aydır maaşlarını almadıklarını belirten işçiler, fabrikada inceleme yapmak isteyen haciz memurlarının iş yerine girişini engellemek isteyince, çevrede güvenlik önlemi polis ekipleri arasında kısa süreli arbede yaşandı. Çeşitli sloganlar atarak fabrika sahiplerini protesto eden çalışanlar, daha sonra haciz memurlarının tekstil makinelerini haczetmemesi için fabrika kapısının önüne çöp konteynerleri ve sandalyeleri yığdı.
     İşçiler adına basın mensuplarına açıklama yapan Bahtiyar Deniz, hak ettikleri maaşlarını almak istedikleri için bekleyişlerini sürdüreceklerini belirterek, fabrikadan 3 aylık maaş alacaklarının bulunduğunu kaydetti.
     AK Parti Kırklareli Milletvekili Şenol Gürşan da söz konusu iş yerinine gelerek, fabrikanın Genel Müdürü Ertuğrul Uçar ile bir süre görüştü.
     Ardından işçilerin sıkıntılarını dinleyen Gürşan, işçilere destek vermeye her zaman hazır olduklarını söyledi.
     İşçi alacaklarının 1 milyon 500 bin lira olduğunu öğrendiğini ifade eden Gürşan, Fabrikanın iflas etmesinden dolayı işçi arkadaşlarımız mağdur durumda. Fabrika yöneticileri ile görüştüm. Fabrika çalışmasını tamamen durdurmuş. 20 yıl avukatlık yaptım. Bu tür sıkıntılı durumlarda, işveren iflas ettiği durumda, işçiler mağdur oluyor. Bu durumu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Faruk Çelike bildireceğim. Meclis olarak acilen bir düzenleme yapmamız gerekiyor dedi.
    
     Muhabir: Özgün Tiran / Salih Baran
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Maaşını alamayan işçilerden hacze karşı nöbet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER