Macar Vali Tekirdağda

Macar Vali Tekirdağda -Macaristanın Borsod-Abauj-Zemplen Valisi ile İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, Macar bağımsızlık kahramanı Rakoçzinin anıtına çelenk bıraktı


TEKİRDAĞ (A.A) - Macaristanın Borsod- Abauj-Zemplen Valisi Demeter Ervin ile İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss, Macar bağımsızlık kahramanı Ferenc Rakoçzinin anıtına çelenk koydu.
     Vali Ervin, Macaristan İstanbul Başkonsolosu Gabor Kiss ve beraberindeki heyetle Tekirdağa geldi.
     Ervin ve Kiss, Barış ve Özgürlük Parkında bulunan Ferenc Rakoçzi ile Macar tarihçi ve edebiyatçı Mikes Kelemenın anıtlarını ziyaret etti.
     Ervin, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Mikes Kelemen ve Ferenc Rakoçzi anıtlarını Türkiyede görmenin kendilerini onurlandırdığını söyledi.
     Türkiye ve Macaristan arasında kuvvetli bir bağ olduğunu belirten Ervin, şunları kaydetti:
     300 yıl önce Rakoçzi Macar halkının Avrupada nerelerde yaşadığını bulmaya çalıştı. Daha o yıllarda Macaristan ile Türkiye arasında kurulabilecek dostluk köprüsünü anladı. 300 yıldan bugüne Türkiye ile çok ciddi bir dostluk kurduk. Çok yakın bir ilişki içindeyiz.
     Konuşmanın ardından Tekirdağ İl Genel Sekreteri Mustafa Yel ile Ervin ve Kiss, anıta çelenk sunarak, saygı duruşunda bulundu.
    
     Muhabir: Ergin Akgün / Cihan Demirci
     Yayıncı: Berin Alpaslan Gökçe
<< Önceki Haber Macar Vali Tekirdağda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER