Maçın ardından

Maçın ardından -Pınar Karşıyaka Başantrenörü Sarıca: Çok değerli bir rakibi yenmeyi başardık -Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Piangiani: Maç içinde verdiğimiz 20 hücum ribaundu inanılmaz bir rakam


İZMİR (A.A) - Beko Basketbol Liginde Fenerbahçe Ülkeri 72-66 mağlup eden Pınar Karşıyakada, başantrenör Ufuk Sarıca, Çok değerli bir rakibi yenmeyi başardık dedi.
     Sarıca, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, hafta içinde sakat oyuncuları nedeniyle çok iyi antrenman yapamadıklarını, ancak çok arzuladıkları ve iyi mücadele ettikleri maçı galip tamamladıklarını söyledi.
     Taraftarlarının kendilerine güç verdiğini kaydeden Sarıca, şöyle konuştu:
     Çok değerli bir rakibi yenmeyi başardık. Bu kadroyu kurarken, son topa kadar mücadele eden, arenada kaybetmeyen bir takım oluşturmayı hedeflemiştik. Bu, bugün için geçerliliğini koruyor. Fenerbahçe Ülker gibi çok derin bir kadroyu taraftarımızın da desteğiyle mağlup ettik. Hücum ribaundlarındaki üstünlüğümüz oyun içindeki isteğimizle ilgili. Bunun için zaman zaman çalışıyoruz. Bugün oyunu domine etmeyi başardık. Maç daha da farklı bitebilirdi. İzmirde Beşiktaştan sonra Fenerbahçeyi de yendik. Ancak çok erken hayallere kapılmamak lazım ve ayaklarımızın yere basması lazım.
    
     -Fenerbahçe Ülker cephesi-
    
     Fenerbahçe Ülker Başantrenörü Simone Piangiani, karşılaşmanın analizinin çok basit olduğunu, bulundukları durum nedeniyle böyle iyi bir rakibe ve atmosferde maç oynamanın zor olduğunu söyledi.
     Oyun kurucuları Bo McCalebbin yokluğunu aramamaları gerektiğini kaydeden Piangiani, sözlerini şöyle sürdürdü:
     Bugün fazla ribaund vermeyerek fazla fast break atma imkanımız olacaktı. Maçın başında doğru bir savunma mantığıyla başladık. Ancak verdiğimiz 20 hücum ribaundu inanılmaz bir rakam, her şeyi alt üst ediyor. Oyun içinde bütün uzunlarımızı kullansak da Satonun 10 ribaundunu çıkardığımızda geri kalan uzunlar 17 ribaund bütün fotoğrafı ortaya koyuyor. Genç oyuncularımız Bogdanovic, İlkan ve Preldzic, sezon başında evimizdeki maçlarda takıma katkı verdiler. Ancak bu oyuncularında aynı performansı deplasmanda da istikrarlı bir şekilde almamız gerekir.
     Piangiani, önlerinde Khimki maçının olduğunu belirterek, Üst seviyedeki takımlar maç kaybedebilir. Ama bu maçlardaki hataları her gün çalışarak azaltmamız gerekiyor dedi.
    
     Muhabir: Ali Korkmaz / Ali Rıza Karasu / Ömer Hakan Kibar
     Yayıncı: İbrahim Uyar

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER