Maden işçileri mesleki eğitim sertifikası aldı

Maden işçileri mesleki eğitim sertifikası aldı


MUĞLA (A.A) - Milasta madencilik ve maden çıkarma alanında çalışan 50 işçi, mesleki eğitim belgesi aldı.
     Madencilik sektöründeki iş gücünün bireysel gelişimini sağlamak, istihdam edilebilirliğin artırılması, sektörün kalifiye çalışan ihtiyacının karşılanmasına katkı sağlamak amacıyla Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü ile Maden Mühendisleri Odası arasında imzalanan protokol gereği, madencilik ve maden çıkarma alanında çalışan 50 işçiye 40 saatlik eğitim verildi.
     Ağır ve tehlikeli işlerde açık ocak madenciliği manevracı harmancı kursu alan 50 işçi, eğitim sonunda mesleki eğitim belgesi almaya hak kazandı. İşçiler, ağır ve tehlikeli işlerde açık ocak madenciliği manevracı harmancı mesleki eğitim belgelerini Milas Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Mehmet Kaplandan aldı.
     İşçilerin eğitim boyunca işçi sağlığı ve iş güvenliği mevzuatı hakkında bilgilendirildiğini belirten Kaplan, İşçiler aldıkları kursla açık ocak madenciliği manevracı harmancı konularında bilgilerini yenileyip geliştirdiler. Bu iş tehlikeli ve ağır. Umarım işçiler bundan sonraki meslek yaşantılarında dikkatli, temkinli, kazasız mesailer geçirirler dedi.
    
     Muhabir: Mutlu Hazer
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Maden işçileri mesleki eğitim sertifikası aldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER