Mahmutlar beldesindeki çöp depolama sorunu

Mahmutlar beldesindeki çöp depolama sorunu -Çöp depolama alanı sıkıntısı yaşayan Mahmutlar beldesinde çöpler geçici olarak Alanya Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanına taşınacak


ANTALYA (A.A) - Alanyanın Mahmutlar beldesinde belediye ile Orman İşletme Müdürlüğü arasında çöplerin döküldüğü alana ilişkin kira sözleşmesinin süresinin dolmasının ardından yaşanan yer sıkıntısı, geçici olarak çözüldü.
     Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Mahmutlar Belediye Başkanı Ali Çelik ve Alanya Orman İşletme Müdürü Cihat Yıkıcı bir araya geldi. Mahmutlar Belediye Başkanı Çelik, çöp dökme alanında yaşanan sıkıntı nedeniyle konteynerlerde çöplerin biriktiğini, bunun da çevre kirliliğine yol açtığını kaydetti. Çelikin beldesinde toplanan çöplerin geçici olarak Alanya Belediyesi Katı Atık Bertaraf Tesisi ve Düzenli Depolama Alanında toplanması önerisi, Başkan Sipahioğlu tarafından kabul edildi.
     Alanya Çevresi Turizmi Geliştirme ve Altyapı Birliğinin (ALTAB) Entegre Katı Atık Değerlendirme ve Bertaraf Tesisi ihalesini 28 Ağustosta yapacağını anlatan Çelik, projenin birkaç yıl içinde tamamlanmasıyla Mahmutlar ve diğer beldelerin çöp sorununun ortadan kalkacağını bildirdi.
     Geçici çözümün ardından Mahmutlar Belediyesine ait 4, Kestel ve Kargıcak belediyelerine ait birer çöp kamyonuyla beldede biriken çöpler toplamaya başlandı.
     Mahmutlar Belediyesi, 1986 yılında Orman İşletme Müdürlüğünden 10 bin metrekare alanı çöp dökmek amacıyla kiralanmıştı. Mahmutlar Belediyesi ile Orman İşletme Müdürlüğü arasında imzalanan kira sözleşmesi 2006 yılında sona ermesine rağmen çöp dökme işlemine devam edilmişti. Orman İşletme Müdürlüğü, yapılan şikayetlerin ardından alanı çöp dökümüne kapatmıştı.
    
     Muhabir: Mustafa Kurt
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Mahmutlar beldesindeki çöp depolama sorunu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER