Mahsur kalan balıkçıları sahil güvenlik ekipleri

Mahsur kalan balıkçıları sahil güvenlik ekipleri kurtardı -Mersinde fırtınaya yakalanarak 3 günden fazla denizde mahsur kalan 3 balıkçı, sahil güvenlik ekiplerince kurtarıldı


MERSİN (A.A) - Mersinde fırtına nedeniyle 3 günden fazla denizde mahsur kalan balıkçılar, sahil güvenlik ekiplerince kurtarıldı.
     Alınan bilgiye göre, İbrahim Sancak, Hasan Deniz ve Hüseyin Bakış cuma gecesi balık tutmak için denize açıldı. Tekneyle yaklaşık 27 mil açılan balıkçılar, fırtına çıktığı için dönemedi. Balıkçılardan haber alamayan aileleri durumu sahil güvenlik ekiplerine bildirdi.
     Botlarla yapılan arama sonucu bulunan Sancak, Deniz ve Bakış, sahil güvenlik ekiplerince Mersin Balıkçı Barınağına getirildi. Burada sağlık kontrolünden geçirilen balıkçılar daha sonra evlerine gitti.
     Balıkçılardan Hüseyin Bakış, gazetecilere yaptığı açıklamada, lagos tutmaya gittiklerini, fırtına çıktığı için denizde mahsur kaldıklarını anlattı.
     Geri dönemedikleri için 3 günden fazla denizde kaldıklarını ifade eden Bakış, "26-27 mil açıktaydık. Denizde fırtına yedik. Demir atmıştık ancak fırtına nedeniyle hava sertleşince demirden kalkamadık. Ailelerimiz bize ulaşamayınca yetkililere bildirmiş. Sahil güvenlik ekipleri geldi bizi kurtardı. Çok şükür kurtulduk, ailelerimize kavuştuk" diye konuştu.
    
     Muhabir: Mustafa Çiftçi - Kerem Kocalar
     Yayıncı: Tevfik Işık
<< Önceki Haber Mahsur kalan balıkçıları sahil güvenlik ekipleri Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER