Makedonyanın Ankara Büyükelçisi Taskovski:

Makedonyanın Ankara Büyükelçisi Taskovski: -Önümüzdeki günlerde İzmirde Makedonca kursu açılacak. Ümit ediyorum ki bu kurslar, iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirecek


İZMİR (A.A) - Makedonyanın Ankara Büyükelçisi Goran Taskovski, İzmirde önümüzdeki günlerde Makedonca kursunun açılacağını belirterek, Ümit ediyorum ki bu kurslar iki ülke arasındaki ilişkileri güçlendirecek dedi.
     AA İzmir Bölge Müdürlüğünü ziyaret eden Taskovski, Makedonyanın bağımsızlığının yıl dönümü kutlamalarını ilk kez Ankara dışında İzmirde gerçekleştirme kararı aldıklarını, İzmirde çok sayıda Makedon göçmenin yaşadığını belirtti.
     İzmir Valiliği ve yerel yönetimleriyle birçok başarılı projeye imza attıklarını dile getiren Büyükelçi Taskovski, Makedonyayı, Makedonya dışında kültürüyle en iyi İzmirde görebilirsiniz. Makedonyaya en büyük desteği de İzmir veriyor. İzmirli yatırımcılar Makedonyaya önemli yatırımlar yapıyor dedi.
     İki ülke arasında kültürel, siyasi ve ticari projeleri sürdüreceklerini dile getiren Goran Taskovski, Makedonya Cumhuriyeti Başbakanlık Yatırımlar ve İhracatı Destekleme Ajansının İzmirde bir ofisinin bulunduğunu bildirdi.
    
     -Makedonca kursu açılacak-
    
     İzmire özel önem verdiklerini dile getiren Taskovski, İzmiri ilk ziyaretinde göçmenlerin Makedonca kursu talep ettiğini söyledi.
     Makedonya Başbakanı Nikola Gruevskinin kararıyla İzmire Makedonyadan dil eğitimi verecek bir öğretmen atandığını bildiren Goran Taskovski, Önümüzdeki günlerde Makedonca kursları açılacak, eğitime başlayacaklar. Ümit ediyorum ki bu kararla iki ülke arasındaki ilişkiler daha da güçlenecek. Makedon göçmenlerin de isteklerini yerine getirmiş olacağız diye konuştu.
     Kurs yerini belirlemek amacıyla çalışma gerçekleştirdiklerini ve İzmir, Aydın, Manisayı seçtiklerini dile getiren Taskovski, şöyle konuştu:
     Bu kurslar herkese açık ve ücretsiz olacak. Kurslardan bölgede 500-700 kişinin faydalanmasını bekliyoruz. Bu kursları talep olan her yerde açmayı düşünüyoruz. Talep nerede olacaksa kursları orada açacağız. Bu bir gelenek. Makedonya Cumhuriyeti diğer ülkelerde de bu kursları açıyor ama, Türkiyede ilk kez Egede açacağız. Kurslara sadece göçmenler değil, herkes başvuruda bulunabilecek.
     AA İzmir Bölge Müdürü Muammer Başkan da Makedonya Büyükelçiliğinin İzmir ve çevresindeki çalışmalarını, projelerini sadece Türkiyeye değil, tüm Balkanlara ve dünyaya duyuracaklarını söyledi.
     Büyükelçi Goran Taskovskinin ziyaretine Makedonya Ticari Ateşesi Alev Sulejman ve İzmir Makedonya Göçmenleri Kültürünü Yaşatma ve Dayanışma Derneği Başkan Medat Şenay da eşlik etti.
    
     Muhabir: Efsun Yılmaz / Ramazan Ercan
     Yayıncı: Şükran Yücel
<< Önceki Haber Makedonyanın Ankara Büyükelçisi Taskovski: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER