Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik:

Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik: -Devletin kaynaklarını en iyi kullanan federasyonların başında geliyoruz


EDİRNE (A.A) - Salih Baran - Türkiye Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik, devletten aldıkları bütçeyi tasarruflu kullanarak, alt yapılarını güçlendirdiklerini söyledi.
     Özmekik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1992 yılında kurulan bir federasyon olmalarına rağmen kısa sürede başarılarıyla dikkati çekmeyi başardıklarını iddia etti.
     Organizasyonlarda azami tasarrufa dikkat ettiklerini anlatan Özmekik, şunları kaydetti:
     Devletin kaynaklarını en iyi kullanan federasyonların başında geliyoruz. Uçakla gidilecek ülkelere otobüsle gidiyoruz. Gittiğimiz yerde en uygun şartlarda konaklamaya çalışıyoruz. Yurt içi organizasyonlarda Kredi Yurtlar Kurumunun yurtlarında kalıyoruz, lokantacılarla pazarlık ediyoruz. Konaklama ve yeme-içme giderlerini piyasanın 3te 1 fiyatına ayarlayabiliyoruz.
     Örneğin iki hafta önce Sırbistanda yapılan 15 Yaş Balkan Şampiyonasına uçakla da gidebilirdik ama tasarrufu seçerek otobüsle gittik. Yine Ukraynadaki bir turnuvaya da federasyonun aracıyla gittik. Bütçemizi en iyi şekilde kullanarak, daha fazla organizasyona katılıyor, alt yapımıza daha fazla para ayırabiliyoruz. Aslında tasarruf başarı olarak geri dönüyor.
    
     -Satrançtan sonra en çok antrenörü olan branş-
    
     Badmintonun her geçen gün başarı grafiğinin arttığını ifade eden Özmekik, Satrançtan sonra, 12 bin antrenör sayısıyla, en çok antrenöre sahip olan branşız. Antrenör sayısı fazla olunca sporcu sayısı da artıyor. Federasyonda bizzat mesai yapan bir başkan olarak, alt yapıya büyük önem veriyorum. Antrenörlerimizi yurt dışına eğitimlere gönderiyoruz, malzeme yardımlarında bulunuyoruz. Bu da başarıyı beraberinde getiriyor dedi.
     Hafta sonu Edirnede yapılan 17 Yaş Altı Balkan Şampiyonasındaki sağlanan başarının badmintonun başarısının bir kez daha ortaya konduğunu belirten Özmekik, Edirnedeki şampiyonada Bulgaristanla yaptığımız final sonrası 3-2 galibiyetle Balkan şampiyonu oldu. Ferdi müsabakalarda sporcularımız 20 madalyanın 17sini aldı. Diğerlerine bırakılan madalyalarda zaten üçüncülük madalyalarıydı. Bu anlamda başarımızın giderek artmasından çok mutluyuz, gururluyuz. Biz Türkiyede daha çok organizasyona ev sahipliği yaparak, sporcularımızın daha fazla tecrübe edinmesinden yanayız. Çünkü bir başka ülkeye 4 erkek 4 bayan götürebilecekken, ev sahipliğini yaptığımız organizasyonlarda daha çok sporcumuz tecrübe ediniyor diye tamamladı.
    
     Yayıncı: Mehmet Tevfik Erçetin
<< Önceki Haber Badminton Federasyonu Başkanı Murat Özmekik: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER