MAKÜ Rektörü Saatcı, teknokent için destek

MAKÜ Rektörü Saatcı, teknokent için destek istedi -Rektör Prof. Dr. Saatcı: -Yatay değil, dikey büyüyerek marka olmak istiyoruz


ANTALYA (A.A) - Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi (MAKÜ) Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, Döşemealtı Sanayici ve İşadamları Derneği (DÖSİAD) Başkanı Gültekin Gencerden kurulacak teknokent için destek istedi.
     MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Saatcı, DÖSİAD Başkanı Gültekin Genceri ziyaret etti. Ziyarette MAKÜ Rektörü Prof. Dr. Saatcı, üniversite ve çalışmaları hakkında bilgi verdi. MAKÜ bünyesinde bir teknokent kurmak üzere çalıştıklarını anlatan Saatcı, teknokentin MAKÜ ve Burdurun geleceğini oluşturacağını ifade etti. Saatcı, teknokent ile üniversite-sanayici işbirliğini hayata geçireceklerini vurgulayarak, Antalyalı iş adamlarından destek istedi.
     Rektör Saatcı, şöyle konuştu:
     Üniversitenin hedefi her fakülteye sahip olmak değil, elimizdekilerle marka olmaktır. Yatay değil, dikey büyüyerek marka olmak istiyoruz. Fakültelerimiz ses getiren çalışmalar yapmaya başladılar. Hoca sayımız günden güne artıyor. Sadece sayı olarak değil, kalite olarak da yükseliyoruz. Akademi olarak yöresine, şehrine hizmet eden bir kurum olmak niyetindeyiz. Binalaşıyoruz. Bina olmadan hiçbir şey olmuyor. Yöremizin değeriyiz. Halkla bütünleşerek bunun gelişmesini arzu ediyoruz.
     DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencer de Döşemealtında iş dünyasını bir çatı altında toplamak amacıyla DÖSİADı kurduklarını, bu ay Isparta Davrazda Antalya, Burdur ve Isparta Ekonomi Zirvesi düzenleyeceklerini bildirdi. Gencer, Burdurlu, Ispartalı iş adamlarıyla bir araya gelerek birbirimizden alışveriş, ticaret yapalım. Isparta (Biz arka bahçeyiz) diye bağırıyor. Bu zirveyle Ispartanın arka bahçe olmadığını da gösterelim dedi.
     Ziyarette MAKÜ Rektörü Saatcı, DÖSİAD Başkanı Gültekin Gencere Mehmet Akif Ersoyun Safahat adlı kitabı ile Burdur ceviz ezmesi hediye etti.
    
     Muhabir: Güç Gönel
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber MAKÜ Rektörü Saatcı, teknokent için destek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER