Malatyada Diyabeti Durduralım projesi

Malatyada Diyabeti Durduralım projesi -İÜ Endokrinoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Şahin, projeyi tanıtmak amacıyla Vali Saranı ziyaret etti


MALATYA (A.A) - İnönü Üniversitesi (İÜ) Endokrinoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. İbrahim Şahin, Sağlık Bakanlığının diyabet hastalığına yönelik başlattığı Diyabeti Durduralım adlı projeyi tanıtmak amacıyla Vali Ulvi Saranı ziyaret etti.
     Şahin, Vali Saranı ziyareti sırasında Sağlık Bakanlığının Türkiye genelinde başlattığı projeyle diyabet hastalarının hastalıklarını bir hekimden ziyade tecrübeli diyabet hastalarından öğrenme talebine yönelik yapılan projenin önemine işaret etti.
     Türkiyede son yıllarda diyabetin artığını dile getiren Şahin, diyabet hastalığının en çok görüldüğü ilin de Malatya olduğunu söyledi.Şahin, bu nedenle diyabet hastalığında akran eğitim programının Malatya için önemli olduğunu vurguladı.
     Şahin, Malatyada diyabet hastalarına 2 yaşından itibaren şeker hastası olan 28 yaşındaki Deniz Aksunun diyabetle ilgili bilgi vereceğini bildirdi.
     Vali Saran da diyabet hastalığının sadece genetik olmadığını, aynı zamanda beslenmeyle de ilgili bir rahatsızlık olduğunu belirtti. Bu çerçevede diyabetlilerin hastalıklarını tanımasının önemine dikkati çeken Saran, projenin çok yerinde bir çalışma olduğunu kaydetti. Saran, diyabetlilere hastalıklarını hekimlerden ziyade bunu yaşayanların anlatmasının etkili olabileceğini kaydetti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber Malatyada Diyabeti Durduralım projesi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER