Malatyada kırsal kalkınma toplantısı yapıldı

Malatyada kırsal kalkınma toplantısı yapıldı -TKDK Malatya İl Koordinatörü Dere, yatırımcılara 9. çağrı ilanında desteklenecek sektörler hakkında bilgi verdi


MALATYA (A.A) - Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) Malatya İl Koordinatörü Mehmet Hanifi Dere, yatırımcılara 9. çağrı ilanında desteklenecek sektörler hakkında bilgi verdi.
     Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğünde düzenlenen kırsal kalkınma toplantısında yatırımcılara bilgi veren Dere, proje karşılığında hibeyle destekleyecekleri yatırımcılara, kırsal kalkınma programının, ABnin katılım öncesi aday ülkelere vermiş olduğu desteklerden olduğunu söyledi.
     Türkiyeye toplam 870 milyon avro bütçe ayrıldığını ifade eden Dere, hükümetinin de katkısıyla bir milyar 160 milyon avro bütçenin söz konusu olduğunu, yatırımcının eş finansmanı düşünüldüğünde kırsal kalkınma programı kapsamında ülkede 2,5 milyar avroyu bulan bir yatırımın söz konusu olacağını vurguladı. Program kapsamında 42 ilin desteklendiğini anlatan Dere, 9uncu destek çağrısına çıktıklarını, 15 Şubat-15 Mart tarihleri arasında projeleri kabul edeceklerini kaydetti.
     Dere, bundan sonraki çağrılarda 2016 yılının sonuna kadar fonu kullanmayı ümit ettiklerini belirterek, şunları söyledi:
     İlk 8 çağrıda desteklenen sektörler sınırlıydı. Ancak şu anda kırsal kalkınma programı kapsamında yer alan tüm sektörler desteklenecek. Süt ve et besiciliği, kanatlı et üretimi, et ve kanatlı etin işlenmesi ve pazarlanması, su ürünlerinin işlemesi ve pazarlanması, arıcılık desteklenecek sektörlerden. İlçelerde beklentimiz kadın girişimcilerimizin desteklenmesi. Kırsal turizm, konaklama tesisleri ve lokantacılığın buralarda yaygınlaşmasını isteriz. Malatya-Adıyaman, Malatya-Gaziantep karayollarına, Nemrut Dağı yoluna, Arapgir yoluna, Darendeye, Akçadağda Levent Vadisine bu yatırımlar yapılabilir.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Malatyada kırsal kalkınma toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER