Malatyada tarihi konakların restorasyonuna yeniden ödenek

Malatyada tarihi konakların restorasyonuna yeniden ödenek tahsisi


MALATYA (A.A) - Malatya İl Encümeni, Arapgir ilçesindeki tarihi konakların restorasyonuna ve ilçedeki öğretmenevinin kültür merkezine dönüştürülmesi işine yeniden ödenek tahsis etti.
     İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İrfan Kayanın başkanlığında toplanan İl Encümeni, Arapgir ilçesindeki tarihi ve kültürel değerlerin gelecek nesillere aktarılması ve turizm hareketliliğinin artırılabilmesi amacıyla ilçedeki önemli sivil mimari örneklerinden Emiroğlu Konağı ve Bayii Cemil Konağının restore edilmesi, Arapgir Öğretmenevinin de kültür merkezine dönüştürülmesi işine yeniden ödenek tahsis edilmesini görüştü.
     Toplantıda, daha önce söz konusu işler için toplam 900 bin liranın Arapgir Köylere Hizmet Götürme Birliğine aktarıldığı belirtilerek öğretmenevinin kültür merkezine dönüştürülmesi işinin keşif miktarının 307 bin 516 lira tuttuğu, konak restorasyonlarının da yüzde 20 keşif artışının söz konusu olduğu kaydedildi. Bunları dikkate alan İl Encümeni, işler için keşif artışı ölçüsünde yeniden bir ödenek tahsisi yapılmasına karar verdi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine / Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Malatyada tarihi konakların restorasyonuna yeniden ödenek Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER