Malatyadan kısa kısa

Malatyadan kısa kısa -Kursiyerler sertifikalarını aldı


MALATYA (A.A) - Malatya Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü işbirliğiyle açılan Park, Bahçe ve Koruların Bakımı kursunda başarılı olan kursiyerlere sertifikaları verildi.
     İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Toplantı Salonunda sertifika dağıtım töreni düzenlendi. İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Mahmut Berk, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdür Yardımcısı Ramazan Aytekin, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Veysel Güler ve kursiyerlerin katıldığı törende konuşan Berk, meslek edindirmeye yönelik kursların önemli olduğunu belirtti.
     Kursta verilen sertifikaların ülke ve millete hayırlı olmasını dileyen Berk, kursta emeği geçenlere teşekkür etti.
     Ramazan Aytekin de kursiyerlerin iki ay boyunca toplam 272 saatte iç ve dış mekan süs bitkileri, peyzaj planlama, budama ve ilaçlama tekniği, kesme çiçekçilik, çim alanlarının oluşturulması, bakımı ve mevsimlik çiçeklerle örtücü bitkilerin yetiştirilmesi konularında teorik ve pratik eğitim aldığını vurguladı.
     Aytekin, bitki üretim tekniklerini bilen, bahçıvanlık ve peyzaj alanlarının bakımı ve korunması konularında deneyim kazanan kursiyerlerin şehrin güzelleştirilmesinde önemli katkıları olacağına inandıklarını bildirdi.
     Daha sonra kursiyerlere, sertifikaları verildi.
    
     -İnönü Üniversitesinde konferans-
    
     İnönü Üniversitesinde Akdeniz ve Ege Denizinde Münhasır Ekonomik Bölge İlanı Açısından Türk-Yunan Sorunu konulu konferans düzenlenecek.
     Üniversitenin Hukuk Fakültesi tarafından organize edilecek konferansı, Aydın Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Enver Bozkurtun verecek.
     Konferans, 18 Şubat Pazartesi günü Hoca Ahmet Yesevi Konferans Salonunda gerçekleştirilecek.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Malatyadan kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER