Malatyaya 30 kilometre fiber optik kablo

Malatyaya 30 kilometre fiber optik kablo döşendi


MALATYA (A.A) - Malatyaya 30 kilometre fiber optik kablo döşendi.
     Malatya Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, belediye tarafından bugüne kadar döşenen 30 kilometre fiber optik kablo sayesinde, belediye birimleri arasında ışık hızında haberleşme sağlandığı belirtildi.
     Daha önce kiralık olarak kullanılan iletişim alt yapısının, fiber optik kabloların döşenmesiyle mülkiyetinin belediyeye geçtiği ifade edilen açıklamada, belediye binası içerisinde ve dışında yer alan birimler arası iletişim ve veri transferinin, yüksek hız ve kalitede hizmet sağlayan fiber optik bağlantıyla gerçekleştirildiği kaydedildi.
     Fiber optik bağlantı çalışmalarının, sertifikasyon eğitimi sağlanan Malatya Belediyesi Bilgi İşlem Müdürlüğü personeli tarafından yapıldığı ifade edilen açıklamada, çalışmalar kapsamında bugüne kadar 30 kilometre uzunluğunda fiber altyapı tesisi yapılarak, belediyeye ait 23 noktada fiber optik bağlantının çalışır hale getirildiği vurgulandı.
     Açıklamada, fiber optik bağlantı noktasının 48e çıkarılması için 14 kilometrelik fiber kablo hattının döşenmesi için de hazırlıkların son aşamaya getirildiği bildirildi.
     Yıl sonuna kadar bitirilmesi planlanan fiber optik altyapı çalışmalarıyla Malatya Kent Bilgi sisteminin en önemli modüllerinden olan Kent Rehberi ve Mezarlık Bilgi sistemlerinin devreye alınarak vatandaşların hizmetine sunulacağı kaydedilen açıklamada, ayrıca altyapı çalışmalarının ardından scada, sinyalizasyon, mobese, eds, akıllı durak ve dijital tabela projelerinin de hayata geçirileceği bildirildi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Malatyaya 30 kilometre fiber optik kablo Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER