Malatya 2. OSBde bir yılda 130

Malatya 2. OSBde bir yılda 130 milyonluk yatırım yapıldı


MALATYA (A.A) - Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) son bir yılda 7 firma 130 milyon liralık yatırım gerçekleştirdi.
     Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, yaptığı yazılı açıklamada, hükümetin sağladığı tüm yatırım teşviklerinden Malatyanın istifade ettiğini belirterek, Malatya ekonomisinde son yıllarda daralma değil genişleme olduğunu kaydetti.
     5084 Sayılı teşvikin bir yıl öncesinden sona ereceğinin bilinmesine rağmen 6 büyük yatırımcının Malatyada farklı sektörlerde yatırım gerçekleştirerek 2 bin 300 civarında bir istihdam oluşturduğunu ifade eden Erkoç, bir firmanın da kısa süre sonra faaliyete geçeceğini vurguladı.
     Malatyanın artık yatırım alan bir kent görünümünde olduğuna dikkati çeken Erkoç, Malatya önümüzdeki süreçte artık yatırımda seçiciliğe gidecektir. Daha 3. Organize Sanayi Bölgesi faaliyete geçmeden, 2. Organize Sanayi Bölgesine alınan yatırımın herkes tarafından çok iyi okunması gerektiğini düşünüyorum. Son bir yıl içinde alınan bu yatırımlar, Malatyanın durağan değil dinamik yapısını ortaya koymuştur. Ekonomide sürekli bir gelişme söz konusudur. Bu yatırımların ilimize gelmesinde odamızın girişimleri göz ardı edilemez ifadelerini kullandı.
     İş adamlarının buraya yatırım yapmaları noktasında yaptıkları girişimleri zaman zaman kamuoyuyla paylaştıklarını anımsatan Erkoç, firmaların yatırım yapmalarındaki ortak nedenin, Malatyayı yatırımda güvenli bir şehir olarak görmeleri olduğunu belirtti. Malatyanın sadece teşvikler noktasında değil, stratejik konumda da önemli potansiyelleri içinde barındırdığını kaydeden Erkoç, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin geçtiğimiz yıl yaptığı Orta doğuya açılan kentler çalışmasında Malatyanın birkaç ilden biri olmayı başardığını hatırlattı.
     Bazı firmaların Malatyaya yatırımlarını gerçekleştirerek buradan Ortadoğu pazarına ulaşmayı başardığını ifade eden Erkoç, Mesela Süperlit firması dünyanın sayılı CTP boru üreticilerinden biri. Türkiyede bulunan ikinci büyük yatırımını Malatyaya yapmasının nedeni, Malatyanın teşviklerle birlikte jeopolitik konuma sahip olmasıdır. Meseleye buradan bakarsak, Malatya önümüzdeki süreçte, daha fazla yatırımın adresi olacaktır. Zaten 3. Organize Sanayi Bölgemizi oluştururken, tüm bu hassas durumlar göz önünde bulundurulmuştur değerlendirmesinde bulundu.
     Malatya 2. Organize Sanayi Bölgesine 7 firmanın son bir yıl içinde toplamda 130 milyon lira yatırım yaptığını vurgulayan Erkoç, Karamancı Holding, Eczacıbaşı, Çetin Cıvata, Alima Su Tarım Ürünleri, Baykanlar Tekstil, Taha Tekstilin yatırımlarını gerçekleştirdiğini, bu firmalarda toplam 2 bin 300 kişinin istihdam edildiğini kaydetti. Erkoç, Şahtaş Tekstil firmasının da yakın zamanda faaliyete geçeceğini bildirdi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber Malatya 2. OSBde bir yılda 130 Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER