Malatya Belediye Başkanı Çakır, Avrupada toplu

Malatya Belediye Başkanı Çakır, Avrupada toplu taşıma sistemlerini inceledi


MALATYA (A.A) - Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Avrupada toplu taşıma sistemleri hakkında incelemelerde bulundu.
     Çakır, yaptığı yazılı açıklamada, Malatya için en uygun toplu taşıma sistemleri hakkında bilgi almak ve incelemelerde bulunmak için beraberinde Malatya Belediyesinden teknik bir heyetle geçen hafta Avrupa gezisine çıktığını belirtti.
     Şehirlerin önemli sorunlarından birinin toplu taşıma olduğunu ifade eden Çakır, yakıt fiyatlarının yüksek olmasının belediyelere toplu taşımada büyük bir yük getirdiğini kaydetti. Bu vesileyle Malatyada toplu taşımayı uzun vadede çözmek için bir çalışma yaptıklarını vurguladı.
     Lyon, Düsseldorf, Soringen ve Zürihte toplu taşıma sistemleri üzerine incelemelerde bulunduklarını ifade eden Çakır, Bunların bakım atölyelerinden depolarına, güzergahlarına kadar buradaki işleyiş sistemi, bilet fiyatlarından tutun da bütün detaylarına kadar inceledik. Gezinin son derece faydalı olduğu kanaatindeyim. Kafamızdaki birçok soruya cevap bulduk değerlendirmesinde bulundu.
     Amaçlarının Malatyayı her alanda örnek bir il konumuna getirebilmek olduğuna işaret eden Çakır, kentin gelişmesine, kalkınmasına, sorunsuz bir şehir olmasına katkı sağlayacak, şehrin gelişimine değer katacak bir projeyi hayata geçirmeyi planladıklarını kaydetti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Malatya Belediye Başkanı Çakır, Avrupada toplu Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER