Malatya Belediye Meclisi Şubat ayı olağan

Malatya Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısı


MALATYA (A.A) - Malatya Belediye Meclisi Şubat ayı olağan toplantısı gerçekleştirildi.
     Malatya Belediye Başkan Yardımcısı Ertan Mumcu başkanlığında Belediye Konferans Salonunda düzenlenen toplantıda, Malatyadaki 2 binin üzerinde cadde ve sokak isimlerinin değiştirilmesi konusu ele alındı.
     Mumcu, kentte birbiriyle çakışan mahalle, cadde ve sokak isimleri bulunduğunu, bu nedenle Malatya Kent Konseyinin bir çalışma yaptığını kaydetti. Özellikle numaralandırılmış cadde ve sokaklara yeni isimler verildiğini kaydeden Mumcu, bu konuda havuz oluşturulduğunu, bunlara yönelik itirazların kabulüne başlandığını dile getirdi.
     Meclis bağımsız üyesi Mehmet Moran, sunduğu 3 teklifin ikisinin kabul edildiğini belirerek, diğer teklifinin neden kabul edilmediğini merak ettiğini söyledi.
     CHPli üye Doğan Ağdaş, sokak ve caddelere isim konulurken şeffaf şekilde bu işin yapılmasını istedi. CHPli diğer üye Günnur Tabel de Tevfik Temelli ve İsmet Paşa caddelerine isimlerinin geri verilmesini talep etti.
     Gündem maddelerinin görüşüldüğü toplantıda, Malatya Su ve Kanalizasyon İşleri (MASKİ) Müdürlüğünün inşaat aboneliğinde akıllı sayaç kullanımını teşvik amacıyla yüzde 10 indirim uygulanmaya başlanması gibi bazı müdürlüklerinin teklifleri görüşülerek oy çokluğuyla kabul edildi.
     Beydağı kentsel dönüşüm alanının imar planında revizyon içiren İmar Komisyonunun teklifi de görüşüldü.
     Bağımsız üye Moran, kentsel dönüşümün işkence ve zulüm projesine dönüştüğünü ileri sürerek, ortalama 500-600 lira kiraların olduğu kentte kentsel dönüşüm kapsamında evleri yenilenen vatandaşlara 250 lira kira yardımı yapıldığı, vatandaşların psikolojik olarak içinde bulundukları durumdan etkilendiklerini ifade etti. Moran, vatandaşların mağduriyetlerinin bir an önce giderilmesi gerektiğini belirtti. Teklif, oy çokluğuyla kabul edildi.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Önder Felek
<< Önceki Haber Malatya Belediye Meclisi Şubat ayı olağan Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER