Malatya İl Genel Meclisi toplantısı

Malatya İl Genel Meclisi toplantısı -Meclis, Beydağındaki ağaçlandırma çalışmalarını ele aldı


MALATYA (A.A) - Malatya İl Genel Meclisi, Beydağındaki ağaçlandırma çalışmalarını ele aldı.
     İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata başkanlığında gerçekleşen oturumda, Çevre ve Sağlık Komisyonu tarafından Beydağındaki ağaçlandırma çalışmalarıyla ilgili hazırlanan rapor okundu.
     Raporda, Valilik ile Orman ve Su İşleri Bakanlığının yürüttüğü çalışma sonucunda Beydağına dikilen fidanların kuruduğu yönünde kamuoyundaki söylentilere değinilerek, yapılan araştırma sonucu bu söylentilerin doğru olmadığının anlaşıldığı belirtildi.
     Komisyonunun ağaçlandırma sahasında bizzat araştırma yaptığı kaydedilen raporda, Beydağına 300 bin adet dikim çukuru açıldığı ve 270 bin adet fidan dikildiği aktarıldı. Raporda ayrıca fidanların hemen hemen tamamının canlı olduğu vurgulandı. Rapor oy birliğiyle kabul edildi.
     Toplantıda, Çevre ve Sağlık Komisyonunun İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne ayrılan ödenekle ilgili yaptığı araştırma da okundu. Raporda, İl Özel İdaresi bütçesinden İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne 400 bin lira ödenek ayrıldığı, kurumun bunun 42 bin 246 lirasını çeşitli ihtiyaçları için harcadığı belirtildi.
     Kurumun geri kalan ödeneği araç gereç ihtiyaçlarının alımı için harcaması noktasında herhangi bir sıkıntının olmadığı, istemesi halinde bu miktarı da Vali Ulvi Saranın onayı doğrultusunda kullanabileceği kaydedildi.
     Rapor oy çokluğuyla kabul edildi.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatya İl Genel Meclisi toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER