Malatya İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı

Malatya İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı -Malatyada kamu kurumların projelerine 2013 yılının ilk 3 ayında 17 milyon 139 bin lira harcandı


MALATYA (A.A) - Malatyada bu yılın ilk 3 ayında kamu kurumlarının projelerine 17 milyon 139 bin lira harcandığı bildirildi.
     Malatya İl Koordinasyon Kurulu, Vali Vasip Şahin başkanlığında, İl Genel Meclisi Salonunda toplandı. Bu yıl ilde yapılacak yatırımlar hakkında bilgi sunulan toplantıda, yatırımcı kamu kurum ve kuruluşlarının hazırladığı ve toplam tutarı 3 milyar 304 milyon 991 lira olan projeler için bu yıl 334 milyon 637 bin lira ödenek sağlandığı, şu ana kadar bu projeler için 17 milyon 139 bin lira harcandığı kaydedildi.
     Bu yıl 74 milyon 831 bin lirayla Malatya Belediyesinin en fazla ödenek tahsis edilen kurum olduğu belirtilen toplantıda, belediyeyi 57 milyon 519 bin lira ödenekle İnönü Üniversitesi, 49 milyon 925 bin lira ödenekle de İl Milli Eğitim Müdürlüğünün izlediği, Karayolları Elazığ 8. Bölge Müdürlüğüne de 47 milyon 281 bin lira ödenek tahsis edildiği açıklandı.
     İl Özel İdaresinin ise yatırım programında yer alan 111 projesi için 19 milyon 422 bin lira ödenek ayrıldığı kaydedilen toplantıda, ödenekten yüzde 31 oranında pay alan eğitimin en fazla yatırım yapılacak sektör olduğu vurgulandı.
     Toplantıda, ayrıca kurum ve kuruluşların daire amirleri yapacakları yatırımlar ve devam eden projelere ilişkin sunumlar yaptı.
    
     Muhabir: Yeter Erdine
     Yayıncı: Tuba Karahan
<< Önceki Haber Malatya İl Koordinasyon Kurulu toplantısı yapıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER