Malatya Valisi Şahin, Battalgazide aşure programına

Malatya Valisi Şahin, Battalgazide aşure programına katıldı


MALATYA (A.A) - Malatya Valisi Vasip Şahin, Battalgazi ilçesindeki Zeynel Abidin Türbesinde Muharrem ayı dolayısıyla düzenlenen aşure programına katıldı.
     Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, Şahin, Battalgazi ilçesini ziyaret edip, çeşitli incelemelerde bulundu. Cem Vakfı ile Zeynel Abidin Türbesi Vakfının, Zeynel Abidin Türbesinde düzenlediği aşure etkinliğine katılan Şahin, burada yaptığı konuşmada, Muharrem ayındaki ibadetlerin kabulünü diledi.
     Şahin, Kerbelada şehit olan başta Hazreti Hüseyin efendimiz olmak üzere 72 Ehl-i Beyt mensubuna da rahmetler diliyorum. İnşallah hepimizi cennette kendisine komşu yapsın. Burada güzel bir birliktelik yaşıyoruz. Alevisi ve Sünnisiyle hep bir aradayız. Bu aşurenin kendi anlamında en güzel temsilidir. Aramızda mezhep farklılıkları olsa da Allah, Kuran ve Peygamberimiz birdir. Ehl-i Beyt sevgisinde biriz, hepimiz biriz. Birbirimizi iyi tanıyalım, kulaktan dolma bilgilerle değil, bu işi bilenlerden, bu işin ilmini yapanlardan öğrenelim ifadelerini kullandı.
     Programdan sonra Şahin, Battalgazi Kaymakam Vekili Kale Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu ve Battalgazi Belediye Başkanı Selahattin Gürkanla Atabey iskelesinde yapımı devam eden gezi teknesine geçerek incelemelerde bulundu.
     Kaymakam Uzunoğlu ve yüklenici firma yetkililerinden tekne ve çalışmalar hakkında bilgi alan Şahine, teknedeki çalışmaların, iç dizayn ve dekorasyonunun bitirilmesiyle tamamlanacağı aktarıldı.
     Şahin, daha sonra Aslantepe Höyüğüne geçti. Malatya İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay ve Malatya Müze Müdürü Teyfid Kekeç tarafından karşılanan Vali Şahin, Aslantepe Höyüğünü gezerek, höyük ve yapılan kazılar hakkında bilgi aldı.
     Özbay ve Kekeç, Malatyanın yeni bir müzeye ihtiyacı olduğunu, kazılarda çıkarılan eserlerin müzenin yetersizliği nedeniyle değişik müzelerde sergilendiği, Malatya Kent Tarihi ve Uygarlıklar Müzesi yapılması gerektiğini belirtti.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Malatya Valisi Şahin, Battalgazide aşure programına Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER