Maliye Bakanı Şimşek, Batmanda

Maliye Bakanı Şimşek, Batmanda -Barışımızı, kardeşliğimizi güçlendirirsek önümüzde hiçbir güç duramayacak


BATMAN (A.A) - Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Barışımızı, kardeşliğimizi güçlendirirsek, önümüzde hiç bir güç duramayacak dedi.
     Batman ve ilçelerindeki temaslarına devam eden Bakan Şimşek, Sason ilçesinde 4 çocuk babası Ahmet Demir, 6 çocuk annesi Nesiha Göngördü ve kanser hastası Aydın Güneşi evlerinde ziyaret ederek, durumları hakkında bilgi aldı.
     Ailelere giyim ve gıda yardımı yapan, çocuklara da oyuncak dağıtan Bakan şimşek, daha sonra yaşamını yitiren Selim Baranın yakınlarına taziye ziyaretinde bulundu.
     İlçe merkezindeki esnafı da ziyaret eden Bakan Şimşek, daha sonra Sason Belediyesi ile kardeş belediye olan İstanbul Zeytinburnu Belediyesinin iş birliğiyle Cumhuriyet Meydanında düzenlenen iftar yemeğine katıldı.
     Bakan Şimşek, burada yaptığı konuşmada, Ramazan ayının Sason, Batman, Türkiye ve dünya için hayırlara vesile olmasını dileyerek, Sason için hizmetlerine devam ettiklerini, Tekel binasının bir kısmını da tekstil fabrikası olarak açtıklarını söyledi.
     Gelecek dönem itibariyle vatandaşların buradan evlerine iş ve aş götüreceğini dile getiren Şimşek, Makineler geliyor. Teknik donanımlar sağlandıktan sonra tam teşekküllü biçimde fabrikamız açılacak. Daha önce ailelerini, yurdunu bırakıp gitmek zorunda kalan kardeşlerimiz inşallah Batmana, Sasona, Kozluka gelecek. Yakın zamanda tekstil fabrikası olmayan ilçemiz kalmayacak dedi.
    
     -Devleti Sasonun hizmetkarı yapıyoruz-
    
     Eskiden, ilçede tütün yetiştirilip Tekel binalarında depolanıp yakıldığını, şimdi ise kaliteli çilek üretimine başlandığını ifade eden Bakan Şimşek, şöyle konuştu:
     Halkımızın gelirini bu anlamda arttırmak için elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Arıcılık yapmak isteyen kardeşlerimiz, bize başvursun. Onlara inşallah yardımcı olacağız. Eğitim bizim için çok önemli. Son bir yıl içerisinde 26 tane okul yapıyoruz. Merkezde de bir imam hatip lisesi açacağız. Anadolu lisesinin ihalesi yapıldı. Onu da bir yıl içerisinde bitireceğiz. Bundan bir kaç ay önce buraya geldiğimde 200 yataklı bir yurt açtım. 200 yataklı bir yurdun da teminatını aldık. O yurt neredeyse tamamlanıyor. Bu sayede hem kız yurdu hem erkek yurdu yapmış olacağız. Derincede bir YİBO yapıyoruz, ihalesi tamamlanmıştır. Biz devleti Sasonun hizmetkarı yapıyoruz. Birlik ve beraberlik içerisinde başaramayacağımız hiçbir şey yoktur. Şimdiden Ramazan ayınız ve Ramazan bayramınız kutlu olsun. Bayramda nasipse tekrar geleceğiz. Barışımızı, kardeşliğimizi güçlendirirsek önümüzde hiçbir güç duramayacak.
     Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın da Zeytinburnu ile Sason arasındaki gönül köprüsünü kuran Sasonlu hemşehrilerini görmekten duyduğu mutluluğu dile getirerek, Sason, Zeytinburnu olmuş, Zeytinburnu, zaten Sasondu. Zeytinburnu Batmandı, Zeytinburnu zaten Türkiye idi. Zeytinburnunda gerçekten çok sayıda Sasonlu hemşehrilerimiz var. Bugün sizlerle beraber olmanın mutluluğunu yaşadığımı ifade etmek istiyorum. Sayın Bakanımıza da bizlerle beraber olduğu için teşekkür ediyoruz diye konuştu.
     Sason Belediye Başkanı Muzaffer Arslan da misafirlere katılımlarından dolayı teşekkür etti.
     İftar programına, aralarında Vali Batman Ahmet Turan, AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir, Kaymakam Bahadır Yörük, kamu kurum kuruluş müdürleri ve muhtarların bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi katıldı.
     Bakan Şimşek, yemeğin ardından Belediye Başkanı Arslanı makamında ziyaret ederek, ilçe hakkında bilgi aldı.
    
     Muhabir: Metin Özmen-Yılmaz Ekinci / Meral Özdemir
     Yayıncı: Murat Paksoy
<< Önceki Haber Maliye Bakanı Şimşek, Batmanda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER