Manavgatta 29 Somalili öğrenci eğitim öğretime

Manavgatta 29 Somalili öğrenci eğitim öğretime başladı


ANTALYA (A.A) - Somalili 29 öğrenci, Kastamonu Türkçe Dil Öğretimi Araştırma ve Uygulama Merkezinde 6 ay boyunca Türkçe okuma yazma öğrendikten sonra Manavgatta eğitim öğretime başladı.
     Manavgat İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesinde eğitim öğretim görecek öğrencileri ilk derste Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, ilçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, Manavgat İmam Hatip Lisesi ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Nadir Arslan ziyaret etti. Ziyarette öğrencilerle Türkçe sohbet eden Kaymakam Bulgurlu, daha sonra hatıra fotoğrafı çektirdi.
     Kaymakam Bulgurlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, Manavgata gelen öğrencilerin çok güzel eğitim alacağını belirterek, Burada aldıkları eğitimin, ülkelerine döndüklerinde çok faydalı olacaklarını inanıyorum dedi.
     Manavgat İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Nadir Arslan ise okullarında bu yıl 29 Somalili öğrencinin eğitim görmek amacıyla geldiğini söyledi.
     Aslan, Başbakanlık, Türkiye Diyanet Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığının koordinasyonunda Somaliden, Afrikadan, Orta Asyadan ve Avrupanın çeşitli ülkelerinden toplam 11 bin öğrencinin Türkiyeye eğitim almaya geldiğini anlatarak, şunları söyledi:
     11 bin öğrenciden yaklaşık 350si Somaliden geldi. Somaliden gelen öğrencilerinde 29u okulumuza geldi. Misafir öğrenciler 5 yıl boyunca tam burslu okuyacaklar ve barınma imkanlarından yararlanacaklar. Misafir öğrenciler Antalyada sadece Manavgat İmam Hatip ve Anadolu İmam Hatip Lisesine verildi. Öğrenciler eğitimin ardından isterlerse üniversiteye devam edecek, isterlerse de ülkelerine din adamı olarak görev yapabilecekler.
     Öğrencilerden Beşir Kasım da Türkiyeye gelmekten mutlu olduklarını belirterek, kendilerine bu imkanı sağlayan başta Başbakan Recep Tayip Erdoğan olmak üzere bütün yetkililere teşekkür etti.
    
     -Manavgat 2012-2013 eğitim öğretim yılı törenle başladı-
    
     Bu arada Manavgatta 2012-2013 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle çeşitli törenler düzenlendi.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, Atatürk anıtına çelenk sundu. Daha sonra Kaymakam Bulgurlu, Belediye Başkanı Sözen ve İlçe Milli Eğitim Müdürü Kılıç, Milli Egemenlik İlköğretim Okulunu ziyaret etti.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Manavgatta 29 Somalili öğrenci eğitim öğretime Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER