Manavgatta imamlar İngilizce kursunu tamamladı

Manavgatta imamlar İngilizce kursunu tamamladı


ANTALYA (A.A) - Manavgatta Camilerimiz yabancılara yabancı kalmasın projesi kapsamında düzenlenen İngilizce kursunu tamamlayan 24 imama sertifikaları verildi.
     Manavgatta görev yapan din görevlilerinin camileri ziyaret eden yabancı turistlere İslam dinini ve bölgeyi daha iyi tanıtabilmelerini sağlamak amacıyla Manavgat kaymakamlığı, Manavgat Müftülüğü ve Halk Eğitim merkezi Müdürlüğü işbirliğinde gerçekleştirilen Camilerimiz yabancılara yabancı kalmasın projesi kapsamında 3 aylık İngilizce kursu tamamlandı.
     Birinci kademe İngilizce kursunu tamamlayan 24 imama Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğünde düzenlenen törenle sertifikaları verildi. Törene Manavgat Kaymakamı Emir Osman Bulgurlu, İlçe Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Kılıç, Halk Eğitim Merkezi Müdürü Hüseyin Geyikoğlu ve kursiyerler katıldı.
     Bulgurlu, burada yaptığı konuşmada, ilçedeki önemli hedeflerinden birisinin hizmet standardını yükseltmek olduğunu söyledi. Bu hedef kapsamında hazırlanan projeyle din görevlilerin yabancı dil eğitimi aldıklarını kaydeden Bulgurlu, İlçemize milyonlarca yabancı turist gelmektedir. Bunların bir kısmı da camilerimizi ziyaret ediyor. İnsan onuru ve sorumluluğu içerisinde ziyaretçilere faydalı olabilecek mekanizmanın oluşması gerekiyor dedi.
     Geyikoğlu ise bir hafta sonra ikinci kademe kursu başlatacaklarını söyledi.
     Konuşmaların ardından kursiyerlere belgeleri verildi.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Manavgatta imamlar İngilizce kursunu tamamladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER