Manavgatta kurban kesim kursu düzenlendi

Manavgatta kurban kesim kursu düzenlendi


ANTALYA (A.A) - Manavgat Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğünce Kurban Bayramında kurbanlıkları kesecek kasap adaylarına yönelik kurs düzenlendi.
     Halk Eğitim Merkezinde düzenlenen ve 220 adayın başvurduğu kurs, 3 grup halinde yapıldı. Kursta kurban kesiminin nasıl yapılacağı, etin nasıl parçalanacağı gibi konular anlatıldı. Kurban kesilirken gereken dini bilgiler ve okunacak dualar da anlatıldı.
     Kursun son gününde Manavgat Belediyesi Mezbahanesinde büyükbaş ve küçükbaş hayvanların kesimi uzmanlar tarafından uygulamalı olarak anlatıldı.
     Manavgat Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Hüseyin Geyikoğlu, bugüne kadar her kurban kesiminde vatandaşların kendilerini yaraladığını belirterek, açılan kursa katılanların elini ayağını kesmeden kurban kesebileceğini söyledi.
     Milli Eğitim Bakanlığının Diyanet İşleri Başkanlığı ile yaptığı protokol gereği kursu açtıklarını kaydeden Geyikoğlu, kursta kurban kesimi ve kesim sırasında yapılan dini vecibelerin anlatıldığını belirtti.
     Eskiye oranla kurban kesimi sırasında yaralanmaların az olacağına değinen Geyikoğlu, Kursla hem belgelendirdik hem de insanlara kurban kesmesini öğrettik. Kurban kesiminde en önemlileri konulardan birisi de dini vecibeler. 20 saatlik kursun 5 saatinde de dini bilgiler bir imam tarafından verildi dedi.
     Kursta bir veterinerin slayt eşliğinde kurbanın nasıl kesileceği ve bunu yaparken kendilerini nasıl koruması gerektiğini anlattığını ifade eden Geyikoğlu, bundan sonra belgeli insanların kurban kesebileceğini kaydetti.
     Geyikoğlu, kursa katılan kursiyerlerin yapılacak sınavda başarı göstermeleri halinde belgelerini alabileceklerini söyledi.
    
     Muhabir: Mustafa Taş
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Manavgatta kurban kesim kursu düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER