Manisada Evlilik Öncesi Eğitim

Manisada Evlilik Öncesi Eğitim


MANİSA (A.A) - Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan, il genelinde kamu kurumlarından tespit edilen 225 kişiye 4 ayrı grupta Evlilik Öncesi Eğitici eğitimi verilmeye başlandığını bildirdi.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü toplantı salonunda Manisada Evlilik Öncesi Eğitim Programı kapsamında tespit edilen isimlere eğitici eğitimi verilmeye başlandı.
     Yapılan eğitim ile ile ilgili gazetecilere açıklamada bulunan İl Müdürü Konan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Aile ve Toplum Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında yaptığı protokol kapsamında, sağlıklı ve mutlu ailelerin oluşmasına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirildiğini belirtti.
     Eğitimin il genelinde tespit edilen 225 kişiye verileceğini kaydeden Konan, eğitimin 4 ayrı grupta 4 gün süreceğini söyledi.
     Konan şunları kaydetti:
     İlçelerimizdeki ilgili kamu kurumlarından tespit edilen isimlerle il müdürlüğümüzce 225 kişilik aday eğitici listesi oluşturuldu. Türkiye genelinde ilk kez düzenlenecek olan Evlilik Öncesi Eğitici Eğitiminin 4 gün boyunca düzenlenmesi kararlaştırılmış, alınan bu karar doğrultusunda Sertifikalı Evlilik Öncesi Eğitici Eğitimi programı başlamıştır. Alınacak bu eğitimden sonra eğiticiler belediyelerinin evlilik bürolarına, halk sağlığı merkezlerine evlenmek için müracaat edenlere ve ayrıca halk eğitim merkezlerine, Tugay Komutanlığında askerlik görevini yapan askerlere yönelik evlilik öncesi eğitim faaliyetlerine başlayacaklardır.
    
     Muhabir: Turgay Duyar
     Yayıncı: Ramazan Ercan
<< Önceki Haber Manisada Evlilik Öncesi Eğitim Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER