Manisaya bin kişi kapasiteli yeni cezaevi

Manisaya bin kişi kapasiteli yeni cezaevi -Şehirde yapımı devam eden bin kişi kapasiteli cezaevinin bu yıl teslim alınarak faaliyete hazır hale getirilmesi planlanıyor -Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım: Hükümlü ve t


MANİSA (A.A) - Turgay Duyar - Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, şehirde yapımı devam eden bin kişi kapasiteli cezaevinin bu yıl teslim alınarak faaliyete hazır hale getirilmesinin planlandığını bildirdi.
     Başsavcı Yıldırım, AA muhabirine açıklamada, Yuntdağı bölgesinde yer alan Çınarlıkuyu mevkiinde yapımı devam eden T Tipi Ceza İnfaz Kurumunun 37 bin metre karelik alan üzerine inşa edildiğini belirtti.
     İhale bedeli 23 milyon 675 bin TL olan kompleksin, normal teslim tarihi 2014 yılı olmasına rağmen en geç 2013 yılı yaz sonuna kadar tamamlanacağını kaydeden Başsavcı Yıldırım, bin kişi kapasiteli cezaevinin bu yıl teslim alınarak faaliyete hazır hale getirilmesinin planlandığını dile getirdi.
     Başsavcı Yıldırım, T Tipi Ceza İnfaz Kurumu kompleksi içerisinde bir açık, bir kapalı cezaevi olacağını, komplekste ayrıca fırın, teknik merkez binası, atölye, ziyaretçi bekleme binası, jandarma görev binası, 2 blok personel lojmanı, su deposu, trafo binası, arıtma bölümü ile giriş kontrol binasının yer alacağını kaydetti.
     Yıldırım şöyle konuştu:
     Mevcut E Tipi Cezaevi ile bitişikteki Açık Ceza İnfaz Kurumumuz olduğu gibi faaliyetlerine devam edecek. Yapılan bin kişi kapasiteli kompleks, yeni ve ek bir ceza infaz kurumu olmuş olacak. Burası öncelikle Manisadaki hükümlü ve tutuklulara hitap edecek. Ancak, kapasite durumuna göre dışarıdan alma durumu da söz konusu olabilir. İşleyiş biçiminde mevcut ile arasında herhangi bir değişiklik olmayacak.
    
     -Amaç, cezaevlerindeki sıkışıklığı azaltmak-
    
     Türkiyenin birçok yerinde yeni ceza infaz kurumlarının yapıldığına dikkati çeken Başsavcı Yıldırım, amacın ceza infaz kurumlarındaki sıkışıklığı azaltmak ve ceza infaz kurumlarını gerçek kapasitelerine uygun kullanabilmek olduğunu kaydetti.
     Başsavcı Enis Yavuz Yıldırım, şunları söyledi:
     Cezaevlerindeki sıkışıklığı azaltmak amacıyla yeni ceza infaz kurumları inşa ediliyor. Ceza infaz kurumlarındaki tutuklu ve hükümlü rakamlarına bakıldığı zaman, yeni değil, geçmişten bu yana ihtiyaç duyulan, ancak karşılanamadığı için infazlar mevcut cezaevlerinde sıkıştırma yöntemi ile yürütülüyordu. Yeni yapılan cezaevileri ne suçun artışından kaynaklanıyor, ne de daha fazla insanın cezaevine girişinden kaynaklanıyor. Bunlar bu nüfusun doğal gereği ve sonucu olan ceza infaz kurumlarıdır. Yeni yapılan ceza infaz kurumu, kapasitesiyle rakamlar da rahatlayacaktır. Bundan hem asayiş etkilenecektir, daha önemlisi hükümlü ile ilgili eğitim ve ıslah çalışmaları olumlu yönde etkilenecektir. Eğitim ve ıslah çalışmalarını yapabileceğimiz sağlıklı alanlar ve ortamlar bulma imkanı olacaktır. Bu sayede eğitim ve ıslah çalışmaları daha fazla daha steril ortamlarda daha uygun şartlarda yerine getirilebilecektir.
    
     Yayıncı: Nevbahar Kabaklı
<< Önceki Haber Manisaya bin kişi kapasiteli yeni cezaevi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER